Неможливо читати без сліз…

10-14 травня у Чернівцях проходив перший етап чемпіонату України з велоспорту маунтенбайк у гонці швидкісного спуску. У змаганнях взяли участь 50 спортсменів із Києва, Дніпра, Чернівців, Ужгорода та Кам’янця–Подільського. Учасниками змагань з Кам’янця-Подільського в категорії "Юніори" були Крещук Анатолій (зайняв ІІ місце), Кузняк Нікіта, Заянчковський Роман та Вербега Вячеслав.

Спортсмени з Кам'янця-Подільського 

Переможці першого етапу чемпіонату України з велоспорту маунтенбайк у гонці швидкісного спуску (ІІ місце завоював кам'янчанин Анатолій Крещук)

Разом з спортивними досягненнями учасники здобули нові знайомства з підлітками з інших областей, навчились підтримувати та вболівати один за одного, допомагати у будь-яких ситуаціях, жити "однією сім’єю".

Церемонія нагородження

Одним з цікавих моментів стала історія з молодим спортсменом саме з Кам’янця-Подільського –  Романом.

Спортсмен із Кам'янця-Подільського Роман Заянчковський 

Жага до велоспорту, заняття улюбленою справою, мрією всього життя повела Романа в місто Чернівці на чемпіонат України з велоспорту з швидкісного спуску. Та навіть за відсутності відповідного велоспорядження, одягу та взуття, Роман Заянчковський прибув на змагання, де йому довелося майструвати захисні саморобні наколінники, використовуючи навіть листя та сміття, жити просто неба, але будь-якою ціною прийняти участь у змаганнях.

"Спортивне спорядження" Романа Заянчковського 

Роман, очікуючи наступні дні змагань, облаштував в лісі місце для ночівлі, спав на клейонці прив’язуючи до руки велосипед, щоб посеред ночі не поцупили найцінніше що в Романа наразі було для змагань. Аж поки його не знайшли спортсмени з міста Києва на чолі з Олексієм Приймачеком, так звана DH-спільнота (гонки зі швидкісного спуску з гір). Олексій Приймачек запросив Романа в готель, де проживали учасники змагань з міста Києва, забезпечивши його місцем для ночівлі та харчуванням.

Наполегливість юного "веломана" з Кам’янець-Подільського не залишила осторонь увагу інших учасників чемпіонату. Дивуючись такому бажання юнака займатись спортом, спортсмени з різних міст України подарували Роману необхідне велоспорядження таке як: рукавиці, футболки, шорти, веловзуття, взуття, шоломи, веломаски та найцікавіше – ПРОФЕСІЙНИЙ ВЕЛОСИПЕД для швидкісного спуску з гір!

 Роман отримав в подарунок від DH-спільноти професійний велосипед

Подарунки для Романа від DH-спільноти

Роман дякує за подарунки

Висловлюємо подяку за подарунки для Романа Заянчковського та підтримку Романа на змаганнях всій DН-спільноті міста Чернівців, міста Києва, учасникам змагань, спортсменам та всім добрим людям!

 

2ogoloshenya