З 4 по 6 травня у місті відбувався IV міжнародний фестиваль-конкурс дитячої творчості «Grand Fest Кам'янець. Весна-2018».

Цьогоріч організатори приймали більше тисячі  учасників з Білорусії, Угорщини, Молдови та 18 областей України. Екскурсійна програма, вечір знайомств, дискотека, нічна екскурсія до замку «Стара фортеця», майстер-класи членів журі з хореографії,  інструментального та вокального мистецтв підготувало мистецьке товариство «Дивоцвіт» та зіркові члени журі для талановитої молоді. Учасники демонстрували свої здібності у жанрах академічний, народний, естрадний спів хореографія, інструментальне мистецтво, оригінальний жанр. Оцінювало учасників професійне журі у складі: Віктора Николишина, Анастасії Врублевської (м. Краків, Польща), Сергія Костецького, Петра Гаврилюка, Любові Мартинюк та Євгена Кота.

5 травня відбулася Урочиста хода від центру культури і мистецтв «Розмай» до Ратушної площі за участю колективів з усіх куточків України та ближнього зарубіжжя.

Танцювальний флеш-моб запальної молоді під керівництвом члена журі конкурсу, переможця проектів «Танці з зірками», «Танцюю для тебе», «Танцювальне Євробачення», фіналіст Кубку світу з латиноамериканських танців у категорії професіонали, співака та хореографа Сергія Костецького. Такий танцювальний старт мала урочиста церемонія нагородження учасників та переможців фестивалю-конкурсу.

6 травня, у неділю сцена на Ратушній площі подарувала глядачам GRAND FEST-ШОУ-гала-концерт переможців фестивалю-конкурсу. Переможці були нагороджені дипломами, подарунками та цінними призами. Гран-прі міжнародного фестивалю-конкурсу «Grand Fest Кам'янець. Весна-2018» у номінації естрадний вокал виборола вокалістка з м. Мінськ (Білорусія). А у номінації хореографія журі визначило одразу двох володарів Гран-прі - зразковий хореографічний ансамбль «Сонечко» (м. Львів) у номінації народна хореографія та зразкова студія сучасного танцю модерн-данс «Стиль» (м. Запоріжжя) номінація сучасна хореографія.

Нові таланти та унікальні здібності майбутніх зірок Кам'янця-Подільського, України та закордону щороку відкриває міжнародний фестиваль-конкурс дитячої творчості «Grand Fest Кам'янець».

Джерело

2ogoloshenya