На Чемеровеччині суд обрав покарання юнаку, який облив бензином та підпалив сестру

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Запевняв, що не хотів смерті сестри і не знав, що в каністрі бензин.

Нагадаємо, 31 грудня 2020 року близько 23 години в селі Романівка Чемеровецького району під час передноворічного застілля спалахнув конфлікт між 19-річним юнаком та його 33-річною сестрою. У ході сварки молодий чоловік взяв пластикову каністру, де було близько 1 л бензину, й вилив його на родичку та підпалив її. Полум’я на одязі й тілі потерпілої погасили мати й гості, що стали очевидцями події.

Жінка отримала опіки 58 % поверхні тіла. Потерпіла померла 5 січня 2021 року в опіковому відділенні Хмельницької обласної лікарні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Про це повідомили у пресслужбі Чемеровецького райооного суду.

Хлопець розповів, що під час застілля посперечався із матір’ю і сестрою, зробив останній зауваження, але та не відреагувала. Тоді він взяв каністру й вилив вміст їй на голову. Про те, що то був бензин, каже, не знав. Через кілька хвилин побачив, що сестрі не вдається підкурити цигарку, тож підпалив сірник і кинув на неї – жінка загорілася. Запевняє, що не хотів її смерті.

Свідки підтвердили, що юнак посперечався з родичками, вів себе знервовано: бив посуд, вікна, перекинув стіл, потім вилив на голову сестрі бензин і кинув на неї запалений сірник, від чого та спалахнула. За словами двох з очевидців, він знав, що було в каністрі, оскільки напередодні вони разом різали дрова і заправляли звідти бензопилу.

Оцінивши усі докази, суд дійшов висновку, що обвинувачений винний у закінченому замаху на вбивство, тобто умисному  протиправному заподіянні смерті іншій людині. В результаті, юнака засуджено 8 років позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

2ogoloshenya