У Кам’янці-Подільському шахраї ошукали фермера на понад 200 тис грн

На Кам’янеччині аграрії попалися на гачок шахраїв, замовляючи товар через мережу інтернет.

Ошуканим виявилось підприємство із Кам’янця-Подільського, яке вирішило закупити добриво через Інтернет. Спокусились на помірковану ціну. Але при цьому не мали будь-якої інформації про продавця. А той запросив за свій товар 241 тисячу гривень. Поставка мала здійснюватись після оплати. Та, перерахувавши кошти, кам’янчани так і не дочекалися добрив.

Як пише сайт аgronews.ua, без хімікатів і грошей залишились й фермери з Теофіпольщини. І вони замовили добрива для весняного підживлення рослин у невідомого постачальника. Та той використав таку саму схему: отримавши по перерахунку 117 тисяч гривень, зник.

Бути уважними з подібними покупками закликали і в головному управлінні Держпродспроживслужби області. Зокрема, звертати увагу на якість хімікатів для захисту рослин. З ними шахраюють чи не найбільше. В управлінні навели такі факти: за даними міжнародних організацій, частка фальсифікату в цьому сегменті становить не менш як 20 відсотків. А коли мова заходить про товар у дрібній розфасовці, то фальсифікат може становити і до 50 відсотків запропонованого товару. Та достовірних статистичних даних щодо кількості підробок засобів захисту рослин на вітчизняному ринку немає.

Під час купівлі препаратів не зайвим буде і попросити у продавця сертифікат якості.

2ogoloshenya