У Кам'янці-Подільському працівниками поліції та екологами оформлено 7 протоколів за незаконний продаж підсніжників

Поліцейські Кам'янеччини проводять спільні рейди під умовною назвою "Первоцвіт - 2021".

Про це повідомляє прес-служба Кам'янець-Подільського районного управління поліції.

З 1 березня по 16 травня по всій території обслуговування Кам'янець-Подільського районного управління поліції проводяться профілактичні рейди спільно із державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища під умовною назвою "Первоцвіт-2021".

Такі рейди спрямовані на попередження, виявлення та припинення незаконної торгівлі рідкісними видами ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України.

Торгівлю рослинами, занесеними до Червоної книги України, незалежно від того, були вони зібрані торгуючими власноруч чи ні, заборонено на підставі ст. 9 Закону України «Про рослинний світ», а також Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про природньо-заповідний фонд України».

За порушення в цій сфері настає адміністративна відповідальність.

З 1 березня лише за тиждень працівниками поліції та екологами оформлено 7 протоколів про адміністративні правопорушення за незаконний продаж підсніжників.

Просимо бути відповідальними за навколишнє середовище та не дозволяти собі та своїм близьким знищувати рослини, занесені до Червоної книги України.

2ogoloshenya