"Вже зараз необхідно готувати людей про можливість демонтажу та перенесення тимчасових споруд з вул. Князів Коріатовичів" – М.Посітко

Вчора, 28 січня на засіданні виконавчого комітету розглядалося питання про продовження терміну діяльності терміну дії паспорту прив'язки для встановлених тимчасових на вул. Князів Коріатовичів.

Як зауважив міський голова Кам'янця-Подільського М.Посітко одразу після завершення карантину в найкоротші терміни необхідно провести широкі громадські слухання з цього питання й прийняти концептуальне рішення по відношенню до всіх тимчасових споруд.

"Люди повинні ментально зрозуміти, що громада може прийняте таке рішення, що вулиця повинна бути вільна. Не за півроку (до завершення терміну дії паспорту прив'язки – Ред.), а вже зараз необхідно готувати людей про можливість прийняття такого рішення", - прокоментував М.Посітко.  

Також під час засідання йшла мова про створення концепції тимчасових споруд в Кам'янці-Подільському.

"Ми маємо дійсно її розробити й вона має бути застосована до всіх тимчасових споруд", - зазначив М.Посітко.

В свою чергу головний архітектор міста Ігор Пиріжок повідомив, що концепцію повинна розробляти ліцензована організація та й вона повинна бути затверджена на сесії міської ради. Її вартість в архітектурі міста оцінили в 136 тисяч гривень.

"Ми повинні бути готові, що в результаті розробки та затвердження цієї концепції частина тимчасових споруд міста може бути демонтованою або перенесеною в інші місця. Це потрібно чітко розуміти", - зазначив Ігор Пиріжок.

Його слова підтвердив й міський голова М.Постіко: "Звичайно".

2ogoloshenya