Садочки працюватимуть, громадський транспорт не зупинять: що означає "червона" зона для Кам’янця-Подільського

Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет пояснив які обмеження введуть у регіонах Хмельниччини, які віднесли до "червоної" зони епідемічної небезки.

З понеділка, 26 жовтня, на Кам’янеччині почне діяти нове карантинне зонування.

Нагадаємо, місто Кам’янець-Подільський  та Кам’янець-Подільський район, за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС, віднесли до "червоної" зони епідемічної небезпеки.

Загалом, на Хмельниччині зросла кількість регіонів, що потрапили в “червону” зону. З понеділка до неї будуть віднесені міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута та Шепетівка, а також Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Красилівський, Летичівський, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони.

Разом з тим, Державна комісія з питань ТЕБ і НС дослухалася до пропозицій облдержадміністрації та ухвалила рішення щодо продовження дії на території області обмежень “червоної” зони, в обсязі, що був визначений минулого тижня.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет.

Тобто, з понеділка у Кам’янці-Подільському та районі не працюватимуть заклади культури, кінотеатри, розважальні заклади, заборонено відвідування за деякими винятками закладів соціальної сфери та реабілітації, заборонено проведення масових заходів, тощо.

Разом з тим, із дотриманням суворих карантинних обмежень працюватиме транспорт, заклади торгівлі, торговельно-розважальні центри (окрім розважальних майданчиків), заклади громадського харчування, дитячі садки, тощо.

Рішення щодо організації залізничних перевезень через населені пункти, віднесені до “червоної” зони, ухвалюватиметься окремо “Укрзалізницею”.

Такі обмеження будуть діяти на території Кам'янеччини, якщо органи місцевого самоврядування не приймуть інше рішення.

2ogoloshenya