У Кам'янці-Подільському три мери, один чинний, два самозванці, п'ять кандидатів

Всім відомо, що в період передвиборчої кампанії кандидати та партії використовують різноманітні технології впливу на виборців. Це зумовлено тим, що в Україні ані партії, ані окремі кандидати не мають потужного власного електорату й розраховують лише на ситуативну одноразову електоральну підтримку всіх соціальних груп населення.

Яскравий приклад – минулорічні парламентські вибори, внаслідок яких абсолютну перемогу здобула партія "Слуга народу", про яку фактично до початку виборів нічого не було відомо, окрім того, що її назва співзвучна з назвою відомого в Україні серіалу.

І якщо сьогодні "зелена хвиля", яка накрила минулого року всю нашу країну відійшла, то слід відзначити, що технології, які її створили, й сьогодні активно впроваджують виборчі штаби.

Сьогодні хочемо познайомити Вас з технологією, яку обрали для себе окремі кандидати на посаду мера Кам'янця-Подільського.

ТЕХНОЛОГІЯ ЗАВИЩЕННЯ РЕАЛЬНОГО РЕЙТИНГУ КАНДИДАТІВ

Як відомо, майже в усіх соціологічних опитуваннях окрім перелічених кандидатів чи партії є також пункт "не визначилися". До прикладу відповідно до результатів праймеріз, який був проведений газетою "Ключ" в Кам'янці-Подільському близько 26% опитаних ще не визначилися за кого віддадуть свій голос.

І цілком логічно, що кандидат, який отримає голоси цієї категорії людей, найімовірніше виграє вибори. Тому виборчі штаби ведуть боротьбу за прихильність цієї частини виборців, використовуючи технологію завищення реального рейтингу свого кандидата.

Ця технологія працює в такий спосіб: меншість, яка не визначилася, однозначно, підтримає вибір зростаючої більшості, оскільки не захоче їй протистояти. Зростаючі рейтинги певного кандидата, для виборця свідчать про його беззастережну перемогу, а отже й про очевидність вибору для них самих й фактично про безальтернативність голосувати за когось іншого. І якщо на виборців, які вже обрали свого кандидата ця технологія навряд чи спрацює, то саме категорія осіб, які "не визначилися" потрапляють в цю маніпулятивну пастку.

А ЯК У КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ

Активно використовують цю технологію в нашому місті кандидати від партій Сергій Ведерніков та Михайло Посітко.

Кандидат від провладної партії "Слуга народу", який вирішив балотуватися на посаду міського голови відкрито говорить, що його "вже зареєстрували на посаду міського голови". Не кандидатом, а прямо на посаду. І це не помилка, як може здатися під час перегляду відео вперше, а це технологія завищеного рейтингу.

Передвиборчий відеоролик Сергія Ведернікова

Таким чином Сергій Ведерніков ніби каже громаді, що він здобув перемогу навіть без голосування, як доконаний факт.

Також, теза про його перемогу вкидається в соцмережі та ЗМІ. До прикладу адміністратор одного з сайтів записав відео в якому розповідає про те, що саме Сергій Ведерніков вже став мером Кам'янця-Подільського.

Ще тупіше використовує технологію завищення реального рейтингу Посітко. Він та його команда у своїй газеті написали чорним по білому, що в Посітка рейтинг – 43%, а в партії ВО "Свобода" – 33%. Про які тоді вибори чи голосування можна говорити. Фактично Посітко та його команді, серед якої як виклик громаді міста є жіночки з низьким рівнем соціальної відповідальності та безробітні, потрібно дочекатися оголошення результатів і йти працювати маріонеткою на благо ПАТ "Гіпсовик" в міську раду.

У Кам'янці-Подільському три мери, один чинний, два самозванці, п'ять кандидатів

Фрагмент з політичної агітації Посітко

Незрозуміло для чого вони витрачають кошти на газету, білборди, бензин для авто дружини Посітка, фарбу для зупинок. З таким рейтингом в реальності вже не потрібно нічого робити.

Допомагає Посітку впроваджувати технологію із завищеним рейтингом видання "Вдало". В матеріалі присвяченому Посітку вказується:

"Саме він (Посітко – Ред.) за рейтингами незалежних опитувань (опитування, щоб Ви розуміли проводила Ірина Шелепницька особливо наближена персона до Посітка – Ред.) має найбільший шанс стати міським головою Кам’янця-Подільського.

Так хто ж все-таки мер? Посітко чи Ведерніков?

Зважаючи на те, що реклама Посітко розміщена на білбордах Ведернікова, говорити про реальну політичну боротьбу між цими кандидатами не доводиться.

За іронією долі в останні місяці на білбордах Сергія Ведернікова активно публікується реклама (конкурента) в боротьбі за мерське крісло.

Уявіть собі, якщо ви дійсно хочете виграти вибори, чи в цьому випадку Ви б розміщували рекламу свого конкурента, а зважаючи на намальовані рейтинги, ще й такого потужного? Напевно, що ні, якщо у Вас звичайно не складне матеріальне становище.

Поряд із цим, за нашою інформацією з виборчих штабів цих кандидатів між ними налагоджена активна співпраця. І як би Тягнибок не розповідав про своє негативне ставлення до "слуг народу", то на місцевому рівні в них справжня любов та ідилія. Про неї ми розповімо в наступних публікаціях.

Слід відзначити що, попри використання обома кандидатами технології завищення реального рейтингу, загалом рівень проведення ними передвиборчої кампанії на досить низькому рівні.

Якщо говорити про Сергія Ведернікова то він покладається на власні фінансові можливості й на факт приналежності до провладної політичної сили "Слуга народу" розраховуючи на адміністративну підтримку.

Що стосується Посітка, то він маючи також потужні фінансові можливості у вигляді ПАТ "Гіпсовик" не має адмінресурсу. Можливо саме це й стало причиною активної співпраці зі "слугами", оскільки у випадку їх поразки та програшу самого осередку в його спонсорів можуть виникнути серйозні проблеми.

Згідно з відкритими даними, які опубліковані на інтернет-порталі Хмельницької ОДА підприємство ПАТ "Гіпсовик", яке розташовується на території міста Кам'янець-Подільський, немає дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. А це є прямою підставою для закриття підприємства. Однак воно успішно працює й засипає канцерогеном нас з Вами.

І якщо ми вже звернулися до цієї теми, то за останньою інформацією управління охорони здоров'я Кам'янця-Подільського за 8 місяців від онкозахворюваннь померло 94 мешканців міста.

Тому й не таким дивним виглядає недавній приїзд "слуги народу" Ігоря Марчука на підприємство після якого на своїй сторінці в Фейсбук він розсипався компліментами та похвальними відгуками патрону Посітко голові правління заводу Володимиру Постовому та й самому Посітко теж.

Водночас маючи політичний антирейтинг команда Постітко вирішила опиратися на досягнення хмельницького мера Олександра Симчишина, до якого вони не мають жодного відношення окрім приналежності як ВО "Свобода". Хоча як показали останні події Симчишин зрозумів, що подальше використання бренду цієї політичної сили є безперспективним, і тому створив власну партію назвавши її на свою честь. Чим фактично знищив платформу під ногами самого Постіко. Але поки що дозволяє йому фотографуватись з собою.

Підсумовуючи питання технології, яку використовують кандидати, відзначимо, що всім нам, виборцям, необхідно критично ставитися до подібних проявів маніпуляцій. Бо реальність інша від тієї яку намалювали Ведерніков та Посітко.

В нашому розпорядженні є інформація про те, що одна із політичних сил міста готує фальсифікацію результатів виборів шляхом підкупу виборців. Цю заяву можна вважати офіційним звернення до правоохоронних органів, яким ми надамо всю наявну в нас інформацію.

У Кам'янці-Подільському три мера, один діючий, два самозванці, п'ять кандидатів

Такі повідомлення розповсюджують серед мешканців студентських гуртожитків в Кам'янці-Подільському

Наближається час вибору майбутнього для всієї громади нашого міста. Нам необхідно вирішити чи ми будемо мати владу від партій, або ж владу від кам'янчан.

2ogoloshenya