З святом Вас, дорогі освітяни!

Щороку, на початку жовтня Україна вітає та вшановує найкращих представників нашого суспільства –  вчителів - людей, про яких ми знаємо з раннього дитинства і не забуваємо упродовж всього життя. День працівника освіти без перебільшення можна сказати загальнонаціональне свято.

Вчитель -  яке це  вагоме, дороге нам слово! З давніх часів Вчителя   поважали як в селі так і в місті, до нього приходили за порадою, на нього рівнялися, він був, завжди, як для дітей так і для дорослих еталоном моральної чистоти і порядності, високої культури і духовності Школа з честю виконує свою місію – долучає підростаюче   покоління до джерела культури й духовності, зберігає скарби рідної мови та гуманістичні цінності, вказує на високі горизонти національної свідомості, прищеплює  пагони історичної пам’яті та гордості за велич своєї Батьківщини.                          

Сьогодні ми раді вітати всіх освітян, а особливо ветеранів освітянської ниви, які чесно і сумлінно все своє життя трудилися і віддавали все тепло своїх сердець, знання, досвід юному поколінню. Серед таких людей  хочеться назвати заступника голови ради ветеранів міста прекрасну, енергійну людину Миколу Ящука. За свою сумлінну, багаторічну, плідну, педагогічну діяльність він нагороджений  почесними знаками «Відмінник освіти СРСР», «Відмінник освіти УРСР», срібною медалью ВДНХ, відзнакою міського голови «За заслуги перед громадою», відзнакою міськради «Честь і Шана» та багатьма іншими почесними нагородами. Традиційно, наше місто завжди вважалося освітянським, в якому було і є багато шкіл, середніх та вищих навчальних закладів, які є гордістю кам’янчан, України. Ми вітаємо всіх наших освітян міста на чолі з енергійним керівником і гарним організатором Сергієм Мельником, та його заступника Надію Дуднєву.  Ми також вітаємо освітян-ветеранів, якими успішно опікується  Леонарда Ферманюк. Потрібно відмітити, що Леонарда Саверівна приймає дуже активну участь у роботі ветеранської організації нашого міста, а також Подільського краю – люди о її мудрих порад прислухаються і дякують їй за невтомну роботу на благо українського народу.   Ми, пишаємося нашим Національним Університетом імені Івана Огієнка, який є кузнею педагогічних кадрів країни, храмом науки, скарбницею української духовності, високої культури, освіти, а також героїчного минулого нашого народу. Він зародився в час жорстокої, громадянської війни, розрухи і голоду.  Відкривши його в такий складний, історичний час – люди думали про майбутнє, розуміли що тільки висока освіта, культура, духовність, гуманізм врятує світ. Ми, пишаємося і вітаємо із святом, також прекрасний професорсько-викладацький склад, який працює  в стінах  Національного Університету. Ми, вітаємо із святом і  висловлюємо глибоку подяку ректору Університету, професору Сергію Копилову,  Ми щиро вітаємо із святом  також чудовий професорсько-викладацький склад Подільського державного аграрно-технічного університету на чолі з ректором, професором Володимиром Іванішиним – раду ветеранів ПДАТУ       на чолі з професором Анатолієм Рудьом. Окремо хочеться відзначити ще активного члена ветеранської організації міста Кам’янець-Подільський педагога Галину Грінішину. Галина Іванівна, сьогодні   психолог територіального Центру соціального обслуговування «Турбота». ЇЇ поезія випромінює хороший настрій, оптимізм, віру в краще майбутнє українського народу. Творчість Галини Іванівни неодноразово була відмічена почесними відзнаками, дипломами, вона отримує багато схвальних відгуків від вдячних  читачів.

Що особливо радує, це те, що в школах міста на високому рівні -поставлена військово-патріотична робота, часто гостями школи є ветерани Другої світової війни, силами педагогів та учнів школи видаються книги, випускаються стінгазети, в яких розповідається про героїчний подвиг нашого народу у війні з німецько-фашистськими загарбниками. В школах створені, гарно оформлені куточки воїнів – інтернаціоналістів, які навчалися тут і, загинули виконуючи свій священий, військовий обов’язок.

Рада ветеранів міста Кам’янець-Подільського щиро вітає всіх освітян-педагогів, вихователів, наставників, які своєю невтомною працею заслужили велику повагу і шану нашого суспільства. Ми щиро вдячні Вам за безкорисливу соціально-спрямовану діяльність, свідому   активну громадянську позицію, вагому, плідну особисту роботу у справі    національно-патріотичного виховання молодого покоління.

Ми щиро вдячні Вам за безкорисливу соціально-спрямовану діяльність, свідому   активну громадянську позицію, вагому, плідну особисту роботу у справі соціального захисту людей, покращанню їх життя   національно-патріотичного виховання молодого покоління.

Низький Вам уклін і найкращі квіти Вам, за Вашу самовіддану працю, за вміння творчо працювати, за відданість професії.  Бажаємо Вам доброго здоров’я, щастя, довгих років життя, всього найкращого Вам і Вашим сім’ям.

З повагою і найкращими побажаннями

Почесний ветеран України

Голова Ради Ветеранів, член виконкому міста,

Член обласної організації ветеранів України

Полковник у відставці                     

Леонтій Рогаль.     

2ogoloshenya