У Кам’янці-Подільському суд оштрафував водія маршрутки за порушення карантину на 17 тис. грн

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав винним водія маршрутного таксі №11 у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це свідчить постанова від 3 липня, інформує "НГП".

Правоохоронці зафіксували, що 4 квітня о 10 год. 40 хв. водій маршрутки здійснював пасажирське перевезення у режимі маршрутного таксі у Кам`янці-Подільському на вул. Шевченка. Зокрема, перевозив  14 пасажирів.

При цьому у цей же період в Україні діяла заборона на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема, пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі (постанови Кабінету Міністрів України  № 211 від 11 березня  2020 року в редакції зі змінами внесеними згідно з Постановами КМ № 215 від 16.03.2020, № 239 від 25.03.2020, № 241 від 29.03.2020 , № 242 від 20.03.2020 , № 255 від 02.04.2020).

У судове засідання порушник не з’явився. Таку поведінку суд розцінив як умисне затягування розгляду з метою пропуску строків накладення стягнення.

Разом з тим, захисник-адвокат водія прибув на суд і просив справу щодо свого клієнта закрити, оскільки вважав, що він не є суб`єктом правопорушення  а лише працює найманим працівником і виконував свої трудові обов`язки.

Що стосується відеозапису, який долучено до матеріалів справи, то, на думку адвоката, це є неналежним доказом. Також ппостанови Кабінету Міністрів України на час розгляду справи в суді змінені і відповідальності за ці дії немає; протокол складено не правильно, оскільки в ньому вказано про перевезення 14-ти осіб, хоча була повна заборона, що є неконкретним обвинуваченням; до матеріалів справи не додано відомостей щодо заборони перевезення пасажирів.

Суд відкинув доводи захисника про те, що водій, як найманий працівник, не є суб`єктом правопорушення,  оскільки, згідно з санкції ст. 44-3 КУпАП, за це правопорушення, стягнення може бути накладено і на громадяна, і на посадових осіб.

Тому водій маршртуки порушив правила карантину, є суб`єктом правопорушення та повинен нести відповідальність, вважає суд.

2ogoloshenya