Власницю сільського магазину у Кам’янець-Подільському районі оштрафували на 17 тис. грн, бо не було дезінфектора

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав винною власницю сільського магазину у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це свідчить постанова від 3 липня, інформує "НГП".

За відомостями адмінпротоколу, 23 червня близько 21 год. 30 хв. в приміщенні магазину "Лелека", що на вул. Шкільна, 82 у селі Кам`янка Кам`янець-Подільського району були відсутні дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту. Через це власниця магазину порушила правила, встановлені під час карантину, що визначені Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб" та постановою Кабінету Міністрів України №500 від 17.06.2020 року.

В судовому засіданні жінка повністю визнала вину і підтвердила обставини вказані в протоколі про адміністративне правопорушення. Зазначила, що дійсно до моменту приходу працівників поліції у неї в приміщенні магазину не було дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту. В подальшому усунула вказаний недолік, просила суд застосувати мінімальне стягнення.

"Суд вважає, що до особи слід застосувати адміністративне стягнення у вигляді мінімального штрафу в межах санкції ст. 44-3 КУпАП, оскільки саме такий вид адміністративного стягнення вбачається необхідним та достатнім для виховання особи та запобігання вчинення нових правопорушень як правопорушником, так і іншими особами”, – сказано у постанові суду.

2ogoloshenya