Якість питної води в Кам'янці-Подільському задовільна, однак ситуація з її очищенням непроста – КП "Міськтепловоденергія"

Через рясні дощі, які призвели до збільшення припливу води в річці Дністер, КП "Міськтепловоденергія" вживає усіх невідкладних комплексних заходів щодо очистки води під час паводку і несе незаплановані фінансові витрати, намагаючись перебороти наслідки стихії.

Західні області України наразі борються з паводком після щоденних інтенсивних дощів, а КП «Міськтепловоденергія» акумулювало усі потужності для того, щоб очистити і подати питну воду для мешканців нашого міста. Навіть під час найбільших повеней насосні станції КПМТВЕ ще жодного разу не припиняли свою роботу, як це сьогодні, нажаль, сталося в двох інших містах.

Станом на 24 червня 2020 року рівень води в річці Дністер в районі села Цвіклівці (де розташований водозабір КП «Міськтепловоденергія») був дещо вищий від нормального, і це ще дякуючи Дністровській ГЕС, яка наразі втричі збільшила об’єми скиду води (за сьогоднішніми даними водоскид становить 2050 м3/c). І це не просто великі обсяги води,- така вода несе з собою бруд, сміття, намул. Зараз каламутність води на водозаборі становить 300 міліграм на літр, а норма – 5-6.

В екстреному порядку підприємство запасає хімічні реагенти (коагулянт, гіпохлорит) для того, щоб очистити воду та привести її до стандартів питної води України, - інформує прес-служба підприємтсва.

Якщо при такій замуленості не посилити очистку та знезараження води, то крім коронавірусу в місті можуть з’явитися ще й кишкові захворювання.

"Ми уважно стежимо за ситуацією та робимо все від нас залежне, аби мінімізувати для мешканців нашого міста негативний вплив високої води", - зауважив під час екстреної наради генеральний директор КПМТВЕ Валерій Гордійчук.

В зв'язку з проходженням дощового паводку Дністровський водогін працює в посиленому режимі з погодинним бактеріологічним і хімічним контролем якості питної води. Адміністрація КПМТВЕ доводить до відома споживачів, що на даний час якість питної води повністю відповідає державним стандартам якості та не містить небезпечних домішок.

2ogoloshenya