Сьогодні, 28 березня поблизу с. Колодіївка на Дністровському водосховищі в народі (Бакотська затока)  природоохоронні НПП "Подільські товтри" та НПП "Хотинський" затримали групу браконьєрів, які здійснювали вилов живих біоресурсів незаконними засобами лову (браконьєрським сітками).

Як повідомили працівники парку, при обстеженні території ними було помічено на березі річки групу людей та техніку – автомобіль та моторний човен.

Природоохоронцями було організовано спостереження в ході якого з’ясувалося, що люди які перебували в цей час на місці події здійснюють незаконний вилов риби.

Працівники парку після 4-ох годин спостереження та фіксування порушення прийняли рішення затримати браконьєрів. Начальник відділу охорони Олександр Спасюк зателефонував до поліції та повідомив про факт злочину. На місце одразу виїхали правоохоронці Кам’янець-Подільського районного відділку.

Проте в цей же момент порушники вже планували покинуте місце вилову, тому працівниками парку в екстреному порядку було прийнято рішення затримати браконьєрів до приїзду поліції.

Після затримання, на місці злочину було виявлено велику кількість червонокнижної та іншої риби. Як повідомив начальник охорони Олександр Спасюк нанесені державі збитки перевищують суму в 100 000 грн.

Правоохоронцями було складено протокол огляду місця події після чого в браконьєрів було вилучено човен, виловлену рибу, сітки та транспортний засіб.

В ході розмови на місці події з’ясувалося, що автомобіль, човен та сітки не належать браконьєрам, а були надані «роботодавцем», який платив чоловікам за «чорну» й незаконну роботу  - 120 грн на день.

"Сподіваюсь що співпраця працівників поліції та приодохоронців й надалі буде активною, що в свою чергу дозолить захистити українську природу для наших дітей та внуків", – сказав начальник відділу охорони ПЗФ НПП "Подільські товтри".

2ogoloshenya