Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

За дорученням Прем'єр-міністра Олексія Гончарука Державна екологічна інспекція найближчим часом проведе комплексну перевірку підприємств, які становлять небезпеку для навколишнього середовища.

У списку таких підприємств близько 200 об'єктів по всій Україні. 

Наразі Держекоінспекція готує перевірку перших 35 підприємств зі списку. Інспектуватимуть як державні, так і приватні підприємства щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства, аби вберегти здоров'я мешканців всієї України.

Для прозорості та відкритості перевірок залучатимуть медіа. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Також у списку є ПАТ "Подільський цемент", що розташований у селі Гуменці Кам’янець-Подільського району. Хмельницьке підприємство відноситься до списку найбільших забруднювачів довкілля по викидах в атмосферне повітря.

Однією з найбільших проблем є недопуск екоінспекції на об’єкти. Це свідчить про намагання забруднювачів приховати факти порушень та уникнути відповідальності за шкоду, заподіяну довкіллю.

Зауважимо, що ситуація з дотриманням природоохоронного законодавства в нашій країні вимагає термінового втручання. Однією з причин є те, що Державна екологічна інспекція працювала неефективно та не виконувала поставлених завдань. На сьогодні її робота відновлюється та виходить на новий рівень з метою належного захисту довкілля.

2ogoloshenya