На Кам'янеччині зафіксовано різкий ріст захворюваності на пневмонію

За 4 тиждень 2020 року на ГРВі захворіло 1220 мешканців Кам'янця-Подільського та 648 мешканців району.

Про це в телефонній розмові повідомила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Кам’янець-Подільського місьміжрайонного відділу ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Алла Грицай.

За її словами перших хворих на грип почали реєструвати 13 січня. Станом на сьогодні на Кам'янеччині вже зареєстровано 32 випадки захворювання на грип, більша частина з яких серед мешканців міста – 22 випадки.

У зв'язку із великою кількістю хворих на важкі та середні форми ГРВі було перепрофільовано два поверхи терапевтичного відділення міської лікарні та два поверхи дитячого відділення перинатального центру для надання медичної допомоги захворілим.

Вже 27 січня епідеміологи розпочали збирати інформацію про захворілих на грип і ГРВі за кожну добу. За три дні п'ятого тижня спостережень було зафіксовано понад 1200 випадків захворюваності на ГРВі.

У зв'язку з цієї ситуацією сьогодні відбулося повторне засідання спеціальної комісії, де було вирішено продовжити епідеміологічні заходи по 7 лютого.

Також як стало відомо з власних джерел у великої кількості хворих на ГРВі діагностують ускладнення у вигляді пневмонії. За словами Алли Грицай це свідчить про складність цьогорічного вірусу та пізнє звернення по допомогу до лікарів серед мешканців міста та району.

Епідеміологи закликають відмовитися від лікування вдома й при перших ознаках захворюваності на ГРВі звернутися за консультацією до сімейних лікарів.

2ogoloshenya