Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

21 липня 2019 року громада 193 виборчого округу до якого входить місто Кам'янець-Подільський, Кам'янець-Подільський та Новоушицький райони обрала свого представника до парламенту.

35% голосів здобув висуванець від партії "Слуга народу" Марчук Ігор Петрович. Наприкінці року нардеп на своїй сторінці у Facebook опублікував допис в якому прозвітував за 4 місяці своєї роботи.

 

"Вечірній Кам'янець" вирішив детально проаналізувати звіт про роботу останнього мажоритарного депутата нашого округу.

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

МЕНІ ЗА ЦЕЙ ПЕРІОД АНІТРОХИ НЕ СОРОМНО

"Мені за цей період анітрохи не соромно", - саме так розпочинає свій звіт "слуга народу". Виявляється, що Ігорю Петровичу не соромно не сплачувати податки. Адже протягом 4 місяців він активно намагався через судові інстанції різних рівнів уникнути сплати податків для власної фірми "М-ЕНД-С".

Також, як виявилося Ігорю Марчуку не соромно було співпрацювати з Вікторією Кохановською та виступати під час засідань ОВК в стилі "перший хлопець на селі", ображати членів комісії, блокувати її роботу.

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

 

ОБІЦЯНКИ-ЦЯЦЯНКИ

У своєму звіті Ігор Марчук повідомляє про те, що його політсила партія "Слуга народу" дотримала обіцянку й зняла депутатську недоторканність.

Нагадаємо, що 3 вересня 2019 року був прийнятий законопроект "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) № 7203. Тоді нардеп "Слуги народу" Марчук підтримав дану законодавчу ініціативу.

Однак, як зазначає портал "Слово і Діло", 18 грудня 2019 року відбулося голосування за проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України" (№2237) - у другому читанні та в цілому.

Враховуючи те, що №2237 - це був другий додатковий законопроект щодо зняття недоторканності, після вже ухваленого законопроекту № 7203, народний депутат Марчук був відсутній на голосуванні за зняття недоторканності вдруге.

Як підсумовують аналітики Ігор Марчук змінив свою позицію протягом прийняття двох законодавчих ініціатив, а тому його передвиборча обіцянка домагатися скасування недоторканності народних депутатів отримала на порталі статус "не виконано".

ТАКИМ ЧИНОМ ІГОР МАРЧУК ПОРУШИВ СВОЮ ОБІЦЯНКУ НЕ ПІДТРИМАВШИ ЗНЯТЯ НЕДОТОРКАННОСТІ З НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ, ОСКІЛЬКИ "ПРОГУЛЮВАВ" ЗАСІДАННЯ ПАРЛАМЕНТУ.

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

Зважаючи на цей факт ми припускаємо, що й інші обіцянки нардепа будуть також не виконаними, оскільки Ігор Марчук відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата партії "СЛУГА НАРОДУ", зобов'язався БУТИ НА ВСІХ ПЛЕНАРНИХ ЗАСІДАННЯХ ВРУ, засіданнях комітетів, комісій (окрім випадків коли це неможливо з поважних причин (хвороба, відрядження).

І якщо припустити, що Ігор Марчук 18 грудня не зміг перебувати на засіданні ВР у зв'язку із хворобою, він все рівно порушив дану обіцянку, адже 12 грудня він також "прогулював" засідання парламенту, оскільки перебував з НЕОФІЦІЙНИМ візитом в с.Колибаївка.

Загалом нардеп Марчук за 4 місяці роботи "прогуляв" 10 з 53 пленарних засідань ВРУ (5,3%).

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

Таким чином, враховуючи вищенаведене, Ігорю Петровичу вже напевно необхідно складати мандат, бо серед інших його обіцянок є й зобов'язання добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень Меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, передбачені програмою партії (ВІДМОВА ВІД ГОЛОСУВАННЯ ЗА ЗНЯТТЯ НЕДОТОРКАННОСТІ).

ОПЕРАТОР ПУЛЬТУ ГОЛОСУВАННЯ

Також Ігор Марчук повідомив, що підготував 2 депутатські запити, однак це не відповідає дійсності, оскільки, відповідно до інформації того ж таки сайту ВРУ, депутатських запитів від "слуги нашого народу" не надходило.

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

Також варто відзначити, що наведені Марчуком прийняті законопроекти ("імпічмент", незаконне збагачення і т.п.) є лише прикладом роботи депутата в якості "оператора пульту голосування". Поряд із цим нардеп проголосував за скандальні закони про ринок землі та запровадження касових апаратів, а також відміну пайової участі, однак чомусь їх окремо не згадав у своєму звіті, напевно для того, щоб не бути до кінця відвертими з громадою (ЗБРЕХАВ чи ПРОМОВЧАВ?).

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

Поряд із цим Ігор Марчук відмовився після обрання опублікувати свою декларацію. Мотивував таке рішення своєю зайнятістю.

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

РОБОТА НА ОКРУЗІ

Як прозвітував Ігор Марчук 4 місяці (а точніше 4 тижні) тривала його "масштабна підготовча робота на окрузі" та "налагодження контактів, а між іншим місцеві корупціонери вже хизуються тим що на всю працюють над тим, щоб не втратити владу над фінансовими потоками. Більше нічим не зміг похизуватися "слуга народу" за час своєї роботи. Напевно така негативна для округу тенденція одних лише "рукостискань" (тобто по простому поздоровався за руку) нардепа буде збережена й 2020 році.

Реальний звіт місцевого нардепа Ігоря Марчука

Причина в цьому надзвичайно проста – Ігор Марчук перебуває на посаді, вже згаданого нами, "оператора пульту голосування". "Слуга народу" навіть не висунув своїх пропозицій, щодо виділення додаткових коштів з державного бюджету відповідно до програми "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій". Тобто грошей на округ за (сприяння) не буде.

До прикладу 19 жовтня під час обговорення проекту бюджету на 2020 рік видання LB.ua опублікувало таблицю фінансових запитів депутатів-мажоритарників на округи відповідно до програми соцекономрозвитку. І якщо інші нардепи вносили свої пропозиції й таким чином намагалися "вибити" для свого округу додаткове фінансування, то представник нашого регіону вирішив взагалі не приділяти цьому увагу. Прізвище Ігоря Марчука ми не знайдемо в опублікованих списках.

Однак не тільки байдужість Ігоря Марчука може негативно вплинути на соціально-економічний розвиток нашого округу й відповідно відсутність додаткового фінансування. Відповідно до прийнятого закону про державний бюджет на 2020 рік уряд виділив соціально-економічний розвиток регіонів лише 2 млрд грн, що в сьогоднішніх умовах ймовірно будуть розподілені лише серед наближених до гаранта "слуг народу".

Нагадаємо, що протягом другого півріччя 2019 року (тобто вже в час каденції Ігоря Марчука) в окрузі продовжувалися реалізовуватися проекти, фінансування на які було отримано завдяки роботі народного депутата VII-VIII скликання Володимира Мельниченка. Зокрема було завершено ремонт "Тещиного язика" та частини об'їзної дороги в Кам'янці-Подільському (вул. Привокзальна). Закінчено капітальний ремонт та облаштування МБК і т.п.

Нині ж, коли від попередніх принципів фінансування в Кабміні відмовилися, а депутати з монобільшості лише натискають необхідні кнопочки, скоріш за все на фінансову підтримку з центру у 2020 році не слід очікувати.

ПІДСУМКИ

2019 рік був безперечно насиченим на історичні події для всієї нашої країни. Вибір зроблений нами в минулому році вже починає приносити свої перші результати, звичайно для кожного з нас вони різні. Безумовно можна стверджувати лише те, що 2019 рік був успішний для одного київського бізнесмена – Ігоря Марчука. Використовуючи бренд "Зеленського" він здійснив свою мрію й став народним депутатом України. Проте 4 місяці його роботи в цьому статусі показують, що "слуга народу" не поспішає віддячити громаді хорошими справами. І це не дивно, адже проживаючи в столиці, роз'їжджаючи на розкішному позашляховику, й час від часу відвідуючи за державні кошти Європейські країни важко думати, про такий далекий й не досить комфортний 193 округ, де є велика кількість людей з простими побутовими проблемами.

Але як неодноразово казав Ігор Петрович, місцеві проблеми повинні вирішувати на місцевому рівні, адже це не завдання народного депутата. Можливо тоді, "слузі" варто залишити депутатський корпус ВРУ й балотуватися в мери Кам'янця-Подільського, чи на посаду голови однієї з ОТГ? Можливо тільки тоді він буде реально працювати й виконувати обіцяне?

Так і визріває питання всередині: "Ну що сину, помогли тобі твої  НОВИЄ ЛІЦА"?!

2ogoloshenya