Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Як, коли і де вакцинуватися від дифтерії у Кам´янці-Подільському?

Інформує лікар КНП «Центр ПМСД» Олексій Процков.

Вакцинація проти дифтерії та правця дітей від народження і до досягнення ними 18-річного віку проводиться у кабінеті щеплень міської дитячої поліклініки. Зазначені щеплення, але вже дорослому населенню від 18 років і старші проводиться в амбулаторії № 7 комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам´янець-Подільської міської Ради у кабінеті № 102 по вулиці Огієнка, 20 за направленнями сімейних лікарів. Кабінет працює з 8.00 до 19.00, у суботу з 8.00 до 14.00, неділя - вихідний.

Хворіють на дифтерію не щеплені або не ревакциновані люди. Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і запобігти розвитку небезпечних ускладнень – вакцинація дітей, згідно з календарем профілактичних щеплень, і ревакцинація дорослих (кожні 10 років).

Згідно з Календарем профілактичних щеплень в Україні дітям роблять щеплення комбінованою вакциною АКДП у 2, 4 та 6 місяців. У 18 місяців проводиться ревакцинація, згодом ревакцинацію проводять у 6 років вакциною АДП, наступну у 16 років — АДП-М. Вакцина вводиться внутрішньом´язево.

Дорослі ж повинні ревакцинуватися (вакцинуватися повторно) кожні 10 років. Тобто якщо востаннє ви робили щеплення у 16, то першу ревакцинацію слід зробити в 26 років, другу - у 36 і так далі.

Вакцинація вже за декілька років не гарантує захисту від інфікування та захворювання, але захворювання у правильно щеплених буде перебігати набагато легше, ніж у тих, хто не має щеплень. Тому так важливо вчасно проводити як вакцинацію, так і ревакцинацію.

Якщо доросла людина або дитина старша 7 років раніше не вакцинувалися від дифтерії і правця, необхідно отримати як мінімум три дози вакцини АДП-М – спочатку перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців після другої – третя.

Для проведення планових щеплень необхідно звернутися до сімейного лікаря або педіатра, які після відповідного огляду і звірки даних про щеплення, приймають остаточне рішення чи необхідна Вам або Вашій дитині вакцинація. КНП «Центр ПМСД» і міська дитяча поліклініка забезпечені вакцинами та одноразовими витратними виробами медичного призначення у достатній кількості. Вакцинація проводиться безоплатно як дітям так і дорослим.

2ogoloshenya