Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Про події та людей, які вже стали історією.

1652 рік. Богдан Хмельницький унаслідок скрутного становища війська та невдоволення татар зняв (13 червня за старим стилем) облогу Кам’янця-Подільського.

1935 рік. У «Червоному кордоні» вмістив повідомлення про те, що зрікається попівства, Дмитро Антонович Кавецький — останній священик Олександро-Невської церкви в Кам’янці-Подільському. Він закінчив 1892 року Приворотське духовне училище, 1898 року — Подільську духовну семінарію.

1957 рік. У Кам’янці-Подільському на Смотричі відкрили пляж та водну станцію з прокатом човнів. Затрати на таке облаштування були, на той час, значними. Загальна вартість усіх виконаних робіт перевищувала мільйон карбованців. На спорудження різних об’єктів використали понад 600 тонн цементу, 16 тонн металевих конструкцій, 200 кубометрів деревини, майже 4000 кубометрів каменю, піску та щебеню. Пляж користувався великим попитом у містян та туристів. До речі, у 2016 році місцеві депутати піднімали питання про відновлення Смотрицького пляжу.

 

1993 рік. Кам’янець-Подільський технікум харчової промисловості перетворено на коледж.

1997 рік. Ураганна злива з градом завдала Кам’янцю-Подільському колосальних збитків.

 

 

2ogoloshenya