Чому люди обирають Володимира Мельниченка!?

До нашої редакції звернулися люди, які віднедавна дещо по іншому ніж ми розуміють цінність життя та його сенс.

Сьогодні ми розповімо історію кам'янчанина Романа Сотника. Чоловік хворів на різні недуги протягом 20 років, а з 2017 року Роман понад рік не покидав лікарняну палату інституту серцево судинної хірургії ім. Амосова, адже цілодобово був прив'язаний до крапельниці. Щоб зберегти своє життя чоловіку необхідна була пересадка серця.

На превеликий жаль здійснювати такі операції в Україні заборонено. Внаслідок цього за статистикою щодня помирає приблизно 9 важкохворих українців.

І поки медики, політики та церковники сперечаються над тим чи потрібні зміни до українського законодавства. Єдиний вихід, для людей, яким необхідна пересадка серця це виїзд закордон, де дозволена медична трансплантологія. Для українських пацієнтів країнами порятунку стали Білорусь та Індія. Однак вартість однієї операції з пересадки серця коштує там від ста до ста п'ятдесяти тисяч доларів.

У кам'янчанина Романа Сотника та його родини таких коштів не було. Втративши майже будь яку надію на порятунок чоловік звернувся з проханням про допомогу до народного депутата України Володимира Мельниченка. Нардепу вдалося домогтися від міністерства охорони здоров'я, щоб Романа включили до списку тих, кому за державний кошт буде проведено надскладну операцію з пересадки серця в Білорусії вартістю більше ста тисяч доларів США.

6 січня 2018 року в Романа Сотника розпочалося по справжньому друге життя.  Операція із пересадки серця пройшла успішно. Весь час від моменту приїзду до Білорусі та повернення додому чоловіку допомагали помічники Володимира Мельниченка.

Роман Сотник не єдиний кому завдяки допомозі народного депутата України Володимира Мельниченка вдалося врятувати власне життя. За словами Романа він знає, що Володимир Мельниченко ніколи не хизується тим, що йому вдалося зробити, особливо в таких справах, як порятунок людських життів. Водночас Роман переконаний, що люди повинні знати про це, знати що є ще серед нас ті, кому не байдуже. Саме тому він звернувся до ЗМІ з проханням опублікувати його подяку Володимиру Мельниченку. В приватній розмові чоловік розповів, що його дивує те про що пишуть в соціальних мережах про нардепа та представників його команди і щиро не розуміє як "недалекі" можуть щодня обливати брудом людину, яка прикладає всі свої наявні сили та авторитет, щоб рятувати життя інших.

2ogoloshenya