У хмельницькому аквапарку отуїлись 16 дітей: що відомо

16 дітей з Вінниччини отруїлися хлором в хмельницькому аквапарку. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Інформацію про отруєння оприлюднив Центр громадського здоров’я України з посиланням на Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Згідно з офіційним повідомленням, пів сотні мешканців селища Турбів, серед яких було 34 дитини від 2-х до 7-ми років, відпочивали в Летичеві та відвідували аквапарк в Хмельницькому.

Після таких відвідин шістнадцятеро малюків стали почуватися зле, з’явилися сльозотеча, кашель, задишка. Дітям надали допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні. Тринадцятеро дітей одразу відпустили додому, а ще трьох госпіталізували до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Медики зазначають, попередня причина нездужання дітей - перевищення допустимого часу безперервного перебування в приміщеннях, де застосовуються речовини для дезінфекції. Діти були в аквапарку з 08:30 до 16:30.

Слідчі Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України за фактом інгаляційного отруєння відвідувачів аквапарку у Хмельницькому.

Інформацію про ймовірне отруєння вінницькі колеги передали до поліції Хмельницької області.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням», в межах якого проводять перевірку.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

2ogoloshenya