З початку вересня на Хмельниччині виявили 19 нелегальних мігрантів

З 1 вересня по 1 жовтня в області триває операція «Мігрант».

Поліція проводить заходи спрямовані на протидію нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.

У ході проведення практичного етапу на території області під час відпрацювання ринків, закладів громадського харчування, торгових центрів, вокзалів та інших громадських місць, працівниками міграційної поліції спільно з іншими підрозділами ГУНП в Хмельницькій області, а також працівниками міграційної служби виявлено 19 нелегальних мігрантів. Відносно них прийнято 17 рішень про примусове повернення. Вже виконано 8 таких рішень, а також прийнято 2 рішення про примусове видворення.

Про це повідомлять у ГУ НП в Хмельницькій області.

Окрім того, за період проведення заходів прийнято 16 рішень про заборону в’їзду на територію України відповідно до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Також виявлено 32 правопорушники міграційного законодавства. З них 28 притягнуто до відповідальності за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) КУпАП, 1 — за ст. 204 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) КУпАП та 3 — за 205 (Невжиття заходів щодо своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства) КУпАП.

На правопорушників накладено 61 880 гривень штрафів,  з яких 31 280 гривень вже стягнуто. Профілактичні заходи на території області тривають.

2ogoloshenya