Поліція ще рік розслідуватиме крадіжку грошей на благоустрою ринку “Ранковий” і поставці неробочої машини з Польщі

Хмельницький міськрайонний суд продовжив на рік досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб міського комунального ринку «Ранковий», суб`єктів підприємницької діяльності та інших посадових осіб під час виконання робіт з благоустрою та реконструкції вказаного ринку, а також придбання товарно-матеріальних цінностей.

Про це свідчить ухвала від 3 серпня.

З травня 2020 року слідчі обласної поліції ведуть розслідування за матеріалами управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, котрі зафіксували факти розтрати комунального майна та коштів. Зокрема, у жовтні 2017 року комунальний ринок уклав договір з ТОВ «Нова Технологія» на закупівлю підмітально-прибиральної машини Schmidt Swingo 200, 2013 року випуску вартістю 784 тис. грн. Автомобіль було придбано в Польщі за значно меншу суму, при чому ця машина знаходилася в неробочому стані.

Джерело: НГП

Крім цього, у червні 2018 року керівництво ринку «Ранкового» та ТОВ «Грант Дорбуд» підписали договір на проведення робіт із влаштуванню дорожнього покриття на вул. Геологів, 13/1 у Хмельницькому на суму 499,9 тис. грн. Однак роботи з влаштуванню дорожнього покриття були зведені до проведення ямкового ремонту двох кв. м дорожнього покриття.

Ще ринкарі уклали угоду з ТОВ «Мар`єта» на влаштування ринку по пров. Гвардійському, 21 у Хмельницькому вартістю 700 тис. грн. Проте всі роботи не були виконані. Більше того, як з’ясувало слідство, ТОВ «Мар`єта» є підконтрольна заступнику міського голови та створена з метою отримання прибутку незаконним шляхом.

Також протягом 2018 року комунальний ринок уклав з ТОВ «Комунпостачсервіс» шість договорів щодо влаштуванню контейнерів. Загальна сума договорів становила 1,36 млн гр. При цьому роботи виконанні за завищеними цінами та не в повній мірі. Водночас слідство отримало інформацію, що встановлення торгових контейнерів відбувалось за рахунок підприємців, які орендують торгові площі на ринках та працівників комунального підприємства за вказівкою заступника директора ринку Ранковий».

Наразі правоохоронці не повідомляли жодної підозри у цьому кримінальному провадженні.

Кримінальна справа відкрита за ч.2 ст. 364 ККУ (“Зловживання службовим становищем”) і ч.3 ст. 191 ККУ (“Розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб”).

2ogoloshenya