Сергій Гамалій: Завдяки спільній роботі правоохоронців та інших державних інституцій не допущено росту злочинності на Хмельниччині

16 лютого голова облдержадміністрації Сергій Гамалій взяв участь  у координаційній нараді керівників правоохоронних органів регіону, що відбулася в Хмельницькій обласній прокуратурі під головуванням очільника відомства Олексія Олійника.

Учасники наради обговорили стан попередження та протидії злочинності.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Прокурор Хмельницької області Олексій Олійник відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів, виконанню ними узгоджених спільних заходів, а також у співпраці із громадськістю забезпечено зміцнення законності в регіоні та покращено рівень протидії кримінальним правопорушенням. Зокрема, забезпечено один з найнижчих у державі рівень злочинності, зменшилась кількість тяжких злочинів, злочинів проти власності, у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту, знизився рівень підліткової злочинності.

Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів в області викрито 10 злочинних угрупувань, котрі вчиняли злочини у господарській сфері, проти власності, у сфері незаконного обігу наркотичних засобів тощо.

Вітаючи учасників наради, Сергій Гамалій відзначив, чітку та злагоджену роботу правоохоронців області протягом року, та їх оперативне реагування на усі проблемні ситуації, зокрема, під час виборчого процесу.

Посадовець наголосив, що головними питаннями на часі є забезпечення ефективної взаємодії між правоохоронними структурами, органами влади та громадськістю з метою максимально повного і ефективного виконання завдань, поставлених Президентом та Урядом.

“Хочу зазначити, що правоохоронні органи докладають значних зусиль для адекватного реагування на криміногенну ситуацію на території області з притаманними їй проблемами. Завдяки спільній роботі правоохоронців та інших державних інституцій досягнуто низки позитивних результатів, – зауважив голова ОДА. – Найголовніше – не допущено росту злочинності, адже кількість кримінальних правопорушень в області за минулий рік зменшилась на 40 відсотків.”

Окремо очільник ОДА звернув увагу на проблеми, вирішення яких, на його думку, потребує суттєвої активізації. Серед них – поширення тяжких і особливо тяжких злочинів в окремих регіонах області, високий рівень злочинів проти власності, життя та здоров’я громадян.

Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.

2ogoloshenya