Віолета Лабазюк офіційно залишається головою  Хмельницької облради

Хмельницький окружний адміністративний суд відновив дію рішення обласної ради від 07.12.2020р. № 4-1/2020 «Про обрання голови Хмельницької обласної ради».

Відтак, усі обмеження щодо виконання Віолетою Лабазюк обов’язків голови обласної ради знято.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької облради.

«Повідомляємо, що щойно завершилось судове засідання, на якому розглядались заяви представника Хмельницької обласної ради та Лабазюк Віолети Олександрівни про скасування заходів забезпечення позову по адміністративній справі № 560/8277/20.  Суд задовольнив заяви та відновив дію рішення обласної ради від 07.12.2020р. № 4-1/2020 «Про обрання голови Хмельницької обласної ради».

Йдеться про скасування рішення за заявою депутата облради Вадима Лозового, представника партії «За конкретні справ».

 

Як розвивались події:

Віолету Лабазюк шляхом таємного голосування обрали головою Хмельницької обласної ради.

Після цього єдина конкурентка на посаду очільниці ради Оксана Бочкарьова заявила. що звертатиметься до суду із позовом про скасування рішення ради про обрання головаю Лабазюк.

Хмельницький окружний суд зупинив роботу обласної ради та визнав протиправним обрання головою ради Віолети Лабазюк.

З позовом про скасування рішення обласної ради від 07.12.2020р. звернувся до служителів Феміди депутат облради від партії "За конкретні справи" та екс очільник облдержадміністрації Вадим Лозовий.

Ідентичні позови були подані депутатами Оксаною Бочкарьовою (конкурентка на посаду голови облради) та Олександром Розізнаним.

Згодом, в облраді повідомили, що будуть подавати апеляцію на рішення суду.

18 грудня, суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Альбіна Ковальчук скасувала свою попередню ухвалу від 14 грудня про забезпечення позову депутата облради Олександра Розізнаного.

24 грудня в Хмельницькій обласній раді повідомили, що усі обмеження щодо виконання Віолетою Лабазюк обов’язків голови обласної ради судом знято.

2ogoloshenya