Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Найбільший торговий форум України на Близькому Сході завершився 28 березня в Дубаї.

 

У ньому взяло участь понад 40 українських постачальників фруктів, ягід, овочів, горіхів, меду, соків, соусів і кондитерських виробів, а також близько 80 компаній-покупців із країн Близького Сходу.

 

У рамках форуму представникам EastFruit вдалося поспілкуватися з багатьма імпортерами фруктів з Дубая, які відзначили, що Україна стала головним ньюcмейкером сезону на цьому ринку.

 

Імпортери відзначають, що українське яблуко на ринку ОАЕ за смаковими якостями цінується дуже високо, нарівні з яблуком з Франції та Італії і значно перевершує Польщу. Українські постачальники готові пропонувати дуже привабливі ціни на свою продукцію, порівняно з більшістю інших країн, що і забезпечує такий хороший попит на українську продукцію.

 

У той же час імпортери з ОАЕ нарікають на низький професійний рівень українських трейдерів, які нерідко постачають продукцію, яка не відповідає заявленим параметрам із забарвлення, калібру, якості, а іноді навіть і щодо сортності. Також у цьому сезоні було кілька випадків поставки некондиційної продукції, які, в деяких випадках були обумовлені несправністю контейнера з вини транспортної компанії, а деяких - помилками трейдерів при роботі з яблуком до завантаження в контейнер.

 

Проте, практично всі опитані імпортери майже одноголосно заявили, що готові розширювати закупівлі українського яблука і збираються відвідати Україну і українські сади в серпні під час щорічної конференції «Яблучний бізнес України 2019».

 

За прогнозами аналітиків, у сезоні 2018/19 років Україна поставить в ОАЕ до 4 тис. тонн яблука. Також дуже значні обсяги українського яблука будуть експортовані в Саудівську Аравію, Ірак, Лівію та інші арабські країни.

2ogoloshenya