5 років в’язниці за 5 тисяч гривень: на Хмельниччині засудили інспектора Держпраці

На Хмельниччині засудили головного інспектора Управління Держпраці, якого у 2018 році затримали за отримання та вимагання хабаря. Чоловік отримав 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області, пише УНН.

“Встановлено, що посадовець органу контролю своє нереагування на виявлені порушення трудового законодавства „оцінив“ у 5 тис грн. У разі невиконання цих вимог, інспектор погрожував фізичній особі-підприємцю, діяльність якого перевіряв, накладенням штрафних санкцій та повідомленням про виявлені порушення трудового законодавства правоохоронних органів”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

“Вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, який наразі законної сили не набрав і може бути оскаржений в апеляційному порядку, засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади чи займатись такою діяльністю строком на 1 рік, з конфіскацією майна”, — додали в прокуратурі.

2ogoloshenya