Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Хмельниччині в складі ТВК відбулось 132 заміни

Від початку роботи територіальних виборчих комісій на Хмельниччині й до 4 жовтня в їхньому складі відбулося 132 заміни.

Про це свідчить аналіз ОПОРИ. Своїх представників змінювали 34 партії. Найчастіше вдавалися до ротацій місцеві організації партій «Голос», «Слуга народу», «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Опозиційна платформа – За життя»  та «За майбутнє».

Станом на 4 жовтня на сайті ЦВК оприлюднено 15 постанов, відповідно до яких змінювався склад ТВК Хмельницької області. Згідно з цими постановами в ТВК Хмельниччини відбулося 132 заміни. Своїх членів змінювали 34 партії із 42, представлених у комісіях. Підстава замін – внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Найчастіше ротації відбувалися в складі Кам’янець-Подільської районної ТВК (14), Кам’янець-Подільської та Ізяславської міських ТВК (по 12), Хмельницької районної ТВК (11), а також Хмельницької обласної, Дунаєвецької та Славутської міських ТВК (по 10).  По 8 осіб замінили у Нетішинській та Городоцькій міських ТВК, по 7 – у Шепетівській та Волочиській міських ТВК, по 6 – у Хмельницькій та Старокостянтинівській міських ТВК,  по 4 – у Шепетівській районній та Красилівській міській ТВК. Найменше ротацій зафіксовано в Полонській (2) та Деражнянській (1) міських ТВК.

У ТВК Хмельниччини змінювали як звичайних членів комісій, так і керівний склад, іноді й по кілька разів. Так, голів ТВК змінювали 11 разів: у Хмельницькій обласній, Шепетівській районній ТВК, Волочиській, Ізяславській, Старокостянтинівській, Городоцькій, Полонській, Кам’янець-Подільській та Нетішинській міських ТВК; заступників голів – 6: у Кам’янець-Подільській районній ТВК, Дунаєвецькій, Славутській, Старокостянтинівській, Кам’янець-Подільській та Шепетівській міських ТВК; секретарі – 9 разів: в Хмельницькій обласній, Хмельницькій районній, Ізяславській, Шепетівській, Волочиській, Кам’янець-Подільській та Славутській міських ТВК.

Найбільше подань про заміну своїх представників до ТВК надійшло від політичних партій «Голос» (20), «Слуга народу» (15), «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (11), «Опозиційна платформа – За життя» (9) та «За майбутнє» (9).

2ogoloshenya