На Хмельниччині судитимуть керівника відділення банку за оборудки з нерухомістю на 800 тис.грн

На Хмельниччині завершено досудове розслідування кримінального провадження щодо керівника відділення банку за фактом незаконної оборудки з нерухомістю вартістю 800 тисяч  гривень.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції ГУНП в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень начальником відділення банку", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що начальниця відділення під час своєї відпустки склала завідомо неправдивий офіційний документ – лист з проханням зняти заборону відчуження нерухомого майна, який підписала, завірила печаткою та надала нотаріусам.

"На підставі підробленого листа приватним нотаріусом із державних реєстрів вилучено відповідні записи. В результаті таких неправомірних дій будинок та земельна ділянка заставною вартістю понад 800 тис. грн, які перебували в іпотеці банку для забезпечення виконання кредитором грошових зобов’язань за отриманим кредитом в розмірі 112 тис. доларів США, були відчужені власником на користь третіх осіб", - йдеться у повідомленні.

Після продажу майна боржник не погасив заборгованість, а використав кошти на свій розсуд. Внаслідок цього, через позбавлення банківської установи можливості звернути стягнення на предмет іпотеки, інтересам юридичної особи спричинено тяжкі наслідки.

"Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду", - йдеться у повідомленні.

2ogoloshenya