Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Хмельниччині міськрада не визнала «червону» зону: навчальні заклади працюють, транспорт не зупинятимуть

Волочиська міська об’єднана територіальна громада не погодилися з тим, що Державна комісія ТЕБ і НС внесла їх з 14 вересня до «червоної» зони епідемічної небезпеки. Викликали в них і сумніви щодо достовірності статистики захворювання на COVID-19 на території ОТГ.

Напередодні понад дві сотні невдоволених підприємців громади звернулися до місцевих депутатів, аби ті своїм рішенням дозволили їм працювати. Вони готові судитися з державою через значні фінансові збитки внаслідок запровадження карантину. Окремі жителі вимагали продовження функціонування навчальних закладів та роботи громадського транспорту, закладів громадського харчування.

Органи місцевого самоврядування підтримали жителів громади.

Відтак, 15 вересня, міська рада прийняла рішення не припиняти діяльність навчальних закладів, не зупиняти громадський транспорт та не припиняти будь-яку роботу Волочиської ОТГ.

Депутати ОТГ прийняти рішення звернутися до Міністра охорони здоров’я про виключення ОТГ з «червоної» зони епідемічної небезпеки, до Міністра інфраструктури України про недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення на території Волочиської ОТГ та до Хмельницької ОДА з проханням про недопущення заборони регулярних та нерегулярних перевезень автомобільним транспортом.

Незважаючи на попередження і застереження, 23 з 24-х депутатів Волочиської міської ОТГ, присутніх на сесії 16 вересня, ухвалили відповідне рішення.

Закладам дошкільної освіти рекомендували працювати з обмеженою кількістю дітей в групах. Крім того, дозволити роботу суб’єктів підприємницької діяльності, закладам громадського харчування, побутового обслуговування, фітнес-центрів, з розрахунку не більше 1 особи на 10 квадратних метрів.

Органам поліції рекомендували не вчиняти дій щодо притягнення до  відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть згідно з цим рішенням.

Депутати наголосили, що з урахуванням вимог ст. 144 Конституції України ухвалене рішення є обов’язковим до виконання на території Волочиської міської об’єднаної територіальної громади.

 

Фото ХМ-Інсайд

2ogoloshenya