Суд відсторонив від посади чиновницю управління Пенсійного фонду Хмельниччини, яка привласнювала премії

Хмельницький міськрайонний суд відсторонив від посади начальника управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області терміном до 20 жовтня 2020 року.

Про це сказано в ухвалі суду від 25 серпня.

Також цій особі оголошено підозру за ч. 3 ст. 191 КК України і призначено запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 65 тис. 910 грн., пише НГП.

За даними досудового розслідування, вказана посадовець за попередньою змовою із начальником ГУ ПФУ у Хмельницькій області Ольгою Заярнюк та начальником фінансово-економічного управління головним бухгалтером Ларисою Мельник, маючи намір на привласнення чужого майна бюджетних коштів, виділених для преміювання/надбавки за інтенсивність працівників ГУ ПФУ в Хмельницькій області, вчинили привласнення чужого майна.

За відомостями правоохоронців, головний бухгалтер контролювала нарахування премій, і через керівників районних підрозділів сигналізувала, яку частину доведеться повернути. Для перевезення готівки використовували водія обласного Пенсійного фонду, який у районах забирав конверти з грошима, відрахованих з премій підлеглих і віз до Хмельницького.

Протягом 29-30 червня 2020 року бухгалтер отримала з районів 107,1 тис. грн, які передала начальниці обласного ПФ. Фактично це була частина сум премій, нарахованих за червень.

Протягом 3-7 серпня спільниця керівника установи одержала з районів 104,6 тис. грн у вигляді частини премій за липень. У подальшому 7 серпня вона відрахувала собі 30,6 тис. грн “преміальних”, а решту (74 тис. грн) передала своїй начальниці. Того ж дня їх викрили та затримали правоохоронці.

Під час обшуку робочого кабінету начальниці обласного Пенсійного фонду, який тривав майже шість годин, вилучено 74 тис. грн і 29 тис. євро.

Раніше суд відсторонив на два місяці (до 6 жовтня) від займаних посад начальника Головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області і начальника фінансово-економічного управління-головного бухгалтера ГУ ПФ, які підозрюються у привласненні та розтраті майна (ч.3 ст.191 ККУ).

2ogoloshenya