Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Райківецькій виправній колонії продовжують пошуки зниклого ув’язненого, який відбував покарання на дільниці соціальної реабілітації, так званому поселенні.

Як розповів заступник начальника Райківецької виправної колонії Дмитро Федак, станом на 18 годину 9 червня чоловіка ще не знайдено.

«Він у нас був в колонії з 23 листопада 2017 року. Майже два роки він сидів у нас в самій колонії, потім згідно з статтею 101 Кримінально-виконавчого кодексу його перевели на полегшені умови тримання. Ось вже 9 місяців питань по ньому не було», - розповів Дмитро Федак.

За його словами, у день зникнення ув’язненого, на дільниці соціальної реабілітації перебувало 11 чоловік, які працювали на різних об’єктах. Додає, їх раз на годину перевіряли один молодший інспектор та один офіцер.

У засудженого не було конфліктів з іншими ув’язненими, каже Дмитро Федак. Також він відкидає версію вбивства, яке могло статися в установі.

У зниклого чоловіка це дев’ята судимість за крадіжки. Якщо чоловіка знайдуть, його очікує новий вирок та знову колонія, додає Дмитро Федак.

Правозахисник Олег Цвілий, який займається питаннями реформи пенітенціарної системи, називає кілька можливих причин зникнення засудженого з дільниці соціальної реабілітації виправної колонії.

«Причини тікати з дільниць соціальної реабілітації, де полегшені умови відбування покарання можуть бути наступні: по-перше, це можуть бути сімейні обставини, це якщо з рідними там десь щось сталося, друга причина - це кохання, коли на з’ясування обставин або з давньою співмешканкою люди тікають», - каже Олег Цвілий.

Додає, ще один варіант – це просто вбивство в установі, коли людина не витримує катування наприклад і помирає, або там щось інше вчинилося, а кажуть, що втік.

Джерело.

2ogoloshenya