Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

В області підтвердили уже 9 випадків грипу А. Проте, як переконують лікарі епідемічний поріг не перевищено.

Сезонні хвороби атакують хмельничан. Так, від початку епідемічного сезону ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" підтвердив уже 9 випадків грипу А в області. Проте, епідемічний поріг на Хмельниччині наразі не перевищено. Про це інформують в обласній держадміністрації.

Лише минулого тижня у лікувальних закладах перебували 34 хмельничан з клінічним діагнозом "грип", 2 з них – в реанімації у стані середньої важкості. Протягом 19 січня, до Хмельницької міської інфекційної лікарні доправлено 5 хворих з симптомами грипу.

Лікарі нагадують, що грип – це дуже небезпечне захворювання дихальних шляхів, що може мати серйозні ускладнення, і призводити до летальних наслідків. Нагадаємо, з жовтня 2019 року по 12 січня 2020 року в Україні від ускладнень грипу померли 5 дорослих: дві жінки та троє чоловіків. 

Симптоми грипу: раптовий початок хвороби; головний біль; ломота у м’язах та суглобах; біль у горлі; підвищення температури тіла до 38 °С і більше; кашель; в окремих випадках — блювота і діарея.

Як зазначають лікарі, найкращою профілактикою грипу є вакцинація. Проводити її необхідно щорічно. 

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, з початку епідемічного сезону та за 2 тижні цього року щеплення проти грипу зробили 230 тис. осіб. У Хмельницькій області від початку епідемічного сезону та за перший тиждень нового року вакцинувалися 3768 осіб, з них 597 – діти від 6 місяців до 5 років.

Джерело.

2ogoloshenya