Картинки по запросу Мер Чернівців назвав «дурістю» скандальні «правки Лозового» щодо порядку поховання померлих

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук просив народних депутатів скасувати так звані "правки нардепа Лозового" до Кримінального кодексу України, які передбачають, що без довідки з суду поховання померлих буде неможливим з 15 березня 2018 року.

Про це Каспрук повідомив сьогодні на позачерговій сесії міськради.

Зокрема, на сесії депутат "Батьківщини" Любов Сорохан висловила обурення з приводу ухвалених правок до законодавства, які передбачають зміну порядку поховання померлих.

"Мені, як депутату, не зрозуміло, фактична реалізація цієї поправки. А 15 березня - це буквально через три дні. Ті депутати, які працюють у Садгірському районі, першими стикнуться з цією проблемою. Районної ради немає. До кого люди будуть звертатися? До депутатів!", - сказала депутат, поцікавившись у міського голови, чи мав він розмову з керівництвом області щодо вирішення вказаної проблеми.

"Наскільки мені відомо, оці зміни до закону - це якраз ті речі, які необдумано "з голосу" вносяться депутатами, в тому числі і у Верховній Раді. Це прийнятий закон. І на сьогодні говорити з областю чи ще з кимось немає змісту. Тому що це закон, який треба виконувати. Я говорив з депутатами Верховної Ради, підготовлено законопроект Міністерством внутрішніх справ і Кабінетом міністрів, який цю норму скасує. Просив це підтримати і цю дурість відмінити", - відповів Олексій Каспрук.

Раніше повідомлялося, що з 15 березня українці не зможуть вільно поховати людину, яка померла навіть удома власною смертю. Так звані "правки Лозового" до Кримінального кодексу передбачають, що без довідки з суду поховання буде просто неможливим.

Джерело

2ogoloshenya