Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

В Україні може з'явитися поліція по захисту прав тварин.

Відповідну електронну петицію №22 / 043206-еп  зареєстрували на сайті Президента України.

Автор цієї петиції - Вульчин Андрій Ігорович. Він пропонує створити зоополіцію, щоб була можливість захистити домашніх і безпритульних тварин від жорсткого поводження і попереджати напади агресії тварин.

Як відомо, в даний час українським законодавством не передбачена можливість створення зоополіції, як окремої структури. Усунути цю перешкоду можливо тільки за допомогою регламентації нормативно-правових актів. Згідно петиції, поліція по захисту прав тварин буде: - захищати вихованців від жорсткого поводження та насилля; - допомагати шукати загублених тварин; - карати власників, які залишають тварин в небезпеці і викидають їх на вулицю; - чіпувати і оснащувати GPS навігатором тварин для швидкого пошуку.

Для того, щоб Президент України розглянув дану петицію, вона повинна набрати 25 тисяч голосів. Відомо, що звернення підтримали вже 77 депутатів.

Автор рішення, депутат Київради Костянтин Яловий пояснив: «З метою захисту домашніх і безпритульних тварин від жорсткого поводження та попередження нападів агресивних тварин на людей, як раз і необхідно створити зоополіцію.

Зазначу, що відповідне рішення підготовлено у відповідь на електронну петицію, яка пропонувала створити окрему службу, яка буде захищати тварин». Зоополіція існує в багатьох країнах світу.

Це вже не перша спроба створити подібну службу в Україні. Раніше на сайті КМДА була зареєстрована петиція, автор якої пропонував створити орган, який здійснює нагляд за домашніми і бродячими тваринами в Києві. Автор петиції розповів: «Мета створення такої служби - захистити домашніх і безпритульних тварин від жорстокого поводження, запобігти нападам агресивних тварин на людей». Він пропонував для функціонування такої служби організувати спеціальні пункти на правому та лівому берегах Києва, де буде працювати цілодобова ветеринарна допомога, куди спеціальними машинами будуть доставляти тварин. 

Джерело

2ogoloshenya