Великодній фестиваль "Українська паска" в Кам'янці-подільському

З метою популяризації Подільського державного-аграрно-технічного університету, сприяння збереженню традицій українського народу, поповнення експонатів Музею Хліба, а також профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл та студентів фахових коледжів Університету, запрошуємо до участі в заходах фестивалю.

Великодній фестиваль "Українська паска" в Кам'янці-подільському

  1. Виставка Пасок

Час проведення:

1-й етап: акція «Подаруй музею Паску!» - з 03 по 12 травня 2021 року (подавати слід з етикеткою, на якій вказати прізвище, ім’я, по-батькові виконавця, назву села (міста), району, області. Місце подачі: кафедра садівництва і виноградарства, головний корпус ПДАТУ, поверх 3, к.73. Можна передавати Новою поштою (за власні кошти).

Контактна особа: доцент Вахняк В.С. (тел. 067 367 72 23).

2-й етап: відкриття оновленої експозиції Пасок, виставка (можливо – онлайн)  з 13 по 28 травня 2021 року.

Місце проведення: музей Хліба та фойє біля актової зали (за потреби).

Учасники: - здобувачі освіти Університету

  • здобувачі освіти коледжів Університету;
  • учні загальноосвітніх шкіл;
  • працівники Університету, відокремлених структурних підрозділів;
  • жителі міста, району, інших регіонів.

Умови: будь-які за розміром Паски, відповідно оформлені. Кращі Паски поповнять експозицію Музею Хліба (будуть там зберігатись тривалий час). Кожна матиме етикетку з вказаними виконавцями (прізвище, населений пункт).  Особливо цінні – автентичні для краю (регіону), оригінальні за виконанням, традиційні для сім’ї чи родини зберігатимуться в Музеї Хліба.

  1. Конкурс відеороликів (фільмів) про випікання Пасок "Печу, печу Паску!"

Мета: виявлення і збереження традицій, виховання молоді, залучення шкільної молоді до життя Університету.

Час проведення: з 28 квітня по 12 травня 2021 року

Місце проведення (огляд фільмів):

Офіційна сторінка ПДАТУ у Фейсбук https://www.facebook.com/PDATUofficial

Учасники:

  • здобувачі освіти Університету
  • здобувачі освіти фахових коледжів Університету
  • учні загальноосвітніх шкіл
  • всі бажаючі.

Умови: Для участі у конкурсі подається заявка, в якій завантажується відео. Заявка заповнюється за  посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1HUeFcKFd6LT5rasFtOJK4AQ1pW-x5jmz3CBj15vQL_17Tg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628

Відеоролики (фільми) є цінними для збереження традицій випікання Пасок (хліба), висвітлення технологічних процесів, увічнення бабусь і матерів.

Об’єм роликів до 5-7 хвилин, може бути скомпонований з фрагментів (наприклад, технологічних аспектів поетапно від підготовки інгредієнтів, замішування тіста, його дозрівання, формування пасок (хліба) та їх випічка (в печі, електро- чи газовій духовці). Важливо, щоб були коментарі, представлено елементи традицій (наприклад, молитва чи якісь специфічні умови, ефекти). Бажано зафільмувати старших членів родини (бабусь, матерів) і показати наступність поколінь.

Відеоролики зберігатимуться в Музеї Хліба, демонструватимуться під час свят та екскурсій; кращі – будуть розміщені на сайті Університету.

  1. Конкурс фотографій про святкування Великодня

Мета: виявлення і збереження традицій, виховання молоді, залучення шкільної молоді до життя університету.

Час проведення: з 12 по 21 травня 2021 року

Місце проведення (огляд фільмів): офіційна сторінка ПДАТУ у Фейсбук https://www.facebook.com/PDATUofficial

Учасники:

  • здобувачі освіти Університету
  • здобувачі освіти коледжів Університету
  • учні загальноосвітніх шкіл
  • всі бажаючі.

Умови: Для участі у конкурсі подається заявка  за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUdkrd0u6vpLtl497_ehStPqwYdSogZGgjGSCIr6vRpHqitg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628

У відповідному рядку форми реєстрації завантажується 1-2 фотографії. 

(світлини святкування Великодня цінні для збереження традицій. Тому цікавими будуть фото з процесу освячення Пасок, Служби Божої, процесії  (у церкві, біля церкви); родинні світлини біля церкви, вдома за святковим столом; оформлення святкових пасхальних кошиків; розпис писанок; окремі члени родини (старші і найменші); можливо курйозні фото.

Кращі фото будуть розміщені на сайті Університету (факультету агротехнологій і природокористування). Із усіх фотографій буде виготовлено фотоальбом, який зберігатиметься у музеї Хліба.

З повагою, оргкомітет фестивалю

Телефон для довідок:  +38097 58 19 313 (Олена)

2ogoloshenya