Клуб Активної Громади Кам’янця-Подільського запрошує на вебінар:  "Як громадські організації можуть оскаржити в суді рішення ОМС"

Що робити, якщо ви не погоджуєтесь з рішенням органів місцевого самоврядування або вважаєте їх такими, що порушують ваші права? Іноді внаслідок рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування порушуються права та інтереси громадян, підприємств та організацій, які охороняються законом.

Найпоширенішим способом відновлення порушених таким чином прав є оскарження неправомірних рішень, дій чи бездіяльності органів, що мають владні повноваження, є досудовий розгляд (звернення в порядку відомчої підлеглості органу, який стоїть вище, або посадової чи службової особи, яка займає вищу посаду). Коли це не спрацьовує – звертаються до суду.

Під час вебінару «Як громадські організації можуть оскаржити в суді рішення ОМС» дізнаємось, як скласти позов для оскарження рішень органів місцевого самоврядування, в яких випадках це може робити громадська організація, розглянемо історії успіху та нормативно-правову базу, на яку варто спиратися.

Спікерка: Ганна Ільіна, координаторка ВІ “Активна Громада” в місті Одеса.

КОЛИ: 9 лютого о 16:00

МІСЦЕ: онлайн-платформа ZOOM (посилання буде надіслане зареєстрованим учасникам).

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ можна за посиланням: https://forms.gle/nj49ESAMm8y6uHfk7

Вебінар орієнтований на членів громадських організацій, активістів, журналістів та тих, хто цікавиться темою оскарження громадськими організаціями рішень органів місцевого самоврядування  у судовому порядку.

Участь у заході БЕЗКОШТОВНА.
Довідка. Кампанія «Задай курс владі» реалізується за підтримки Національного
Демократичного Інституту (NDI).

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягти добробуту через демократичний розвиток  громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Регіональний координатор ВІ «Активна Громада Кам’янця-Подільського»

Славко Полятинчук

2ogoloshenya