Україна віддала Путіну його кума - Медведчука задля звільнення 200 захисників Маріуполя

"Ми обміняли одного фаната росії на 200 воїнів" — Зеленський про Медведчука і звільнення українських військових з полону.

21 вересня Україна в межах обміну передала російській федерації голову політради "Опозиційної платформи — За життя" та кума президента рф Путіна Віктора Медведчука. Як повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні, Медведчук попередньо пройшов усі слідчі дії, які передбачені законодавством.

Фото та деталі обміну за посиланням: Україна повернула з російського полону 215 українських військових, зокрема, захисників Азовсталі

"Віддати Медведчука за справжніх воїнів – не шкода. Він пройшов усі слідчі дії, які передбачені законодавством. Україна отримала від нього все, що необхідно для встановлення правди в межах кримінальних проваджень", — розповів Зеленський.

"Сьогодні у нас 215 хороших новин. 215! Це однозначно перемога для нашої держави, для всього нашого суспільства. А головне – для 215 родин, які зможуть побачити своїх близьких у безпеці. Герой України Євгеній Бова. Герой України Лев Пашко. Герой України Денис Прокопенко. А загалом 108 бійців «Азова», загалом 188 героїв «Азовсталі» та Маріуполя. Восьмеро – поранені під час російського теракту в Оленівці. Загалом 215 героїв! Це воїни Нацгвардії, нашої армії, Військово-Морських сил, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ та інші. Дмитро Козацький – знаменитий «Орест», фотограф з «Азовсталі». Микола Кущ і Костянтин Нікітенко – бойовики засудили їх до смертної кари. Катерина Поліщук – «Пташка», Марʼяна Мамонова, Валентина Зубко, Яна Шумовецька, Зоряна Репецька, Анастасія Черненька. Ми памʼятаємо про всіх наших людей і намагаємося врятувати кожного українця. В цьому сенс України, наша сутність, цим ми відрізняємось від ворога... Ми цінуємо кожне життя! І обов’язково зробимо все, щоб урятувати всіх, хто перебуває в російському полоні", — додав Зеленський.

Зеленський розповів, що спочатку рф пропонувала повернути 50 українців в обмін на "одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі СБУ": "Ми говорили. Наполягали. Число 50 зросло до двохсот. Вони вже в Україні. Я вважаю, це хороший результат. Хоча навіть більше, ніж 200... Бо серед звільнених українок є ті, хто готується стати мамою. І я особливо щасливий, що вдалося зараз повернути їх в Україну".

Друга складова переговорів — з Президентом Ердоганом, що пʼятеро українських командирів, яких звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці, у комфортних умовах і під особистою протекцією президента Туреччини.

2ogoloshenya