Адвокат митрополита Феодора подав запити до мерії та поліції про атаки на собор у Кам'янці-Подільському

У запитах зазначається, що на території собору в Кам'янці-Подільському проводяться «збори невідомих осіб», які мають на меті захоплення храму та переведення приходу в ПЦУ.

Нагадаємо: 8 квітня громада Кам’янця-Подільського зібралася біля собору Олександра Невського. Люди скандували «Геть російського попа», «Чемодан, вокзал, россия», співали Гімн України та вимагали переходу храму в ПЦУ.

Розпочався збір підписів за вихід собору Невського з УПЦ (МП) та перехід до ПЦУ. За словами організаторів протистояння вдалося зібрати  1 328 підписів кам’янчан за зміну конфесійної приналежності. Далі присутні на зібранні намагалися зайти в храм щоб, відповідно до процедури, ревізійна комісія описала майно. Проте прихожани собору нікого в храм не пустили.

Як відбувалися протистояння біля собору протягом трьох днів дивіться у відео нижче (доскрольте донизу).

Вчора, 11 квітня, стало відомо, що адвокат митрополита Кам'янець-Подільського і Городоцького Феодора Анатолій Чернушка подав запити міському голові Кам'янця та начальнику районного управління поліції щодо спроб рейдерів захопити кафедральний собор УПЦ на честь святого благовірного князя Олександра Невського.

Така інформація з'явилась на православному новинному сайті СПЖ.

В обох документах зазначається, що з 8 квітня 2023 р. на території собору проводяться «збори невідомих осіб», які мають на меті захоплення храму та переведення приходу в ПЦУ.

2ogoloshenya