Хронологія протистоянь біля собору Олександра Невського в Кам'янці-Подільському (ВІДЕО)

8 квітня громада Кам’янця-Подільського зібралася біля собору Олександра Невського. Люди скандували «Геть російського попа», «Чемодан, вокзал, россия», співали Гімн України та вимагали переходу храму в ПЦУ.

Розпочався збір підписів за вихід собору Невського з УПЦ (МП) та перехід до ПЦУ. За словами організаторів протистояння вдалося зібрати  1 328 підписів кам’янчан за зміну конфесійної приналежності. Далі присутні на зібранні намагалися зайти в храм щоб, відповідно до процедури, ревізійна комісія описала майно. Проте прихожани собору нікого в храм не пустили. Розпочалися сутички…вручення повісток…хода з іконами навколо храму…знову сутички. І так тривало три дні.

На виході маємо провальну організацію переходу храму до ПЦУ, відеоряд у майже всіх новинних каналах на телебаченні та онлайн ресурсах. А найголовніше і найстрашніше - після початку силового сценарію захоплення храму почалося протистояння серед  людей. Дипломатія, а не сила мала б зіграти свою роль, але міський голова був зайнятий тим що роздавав інтерв’ю  поки люди йшли на штурм воріт.

Як насправді відбувалося протистояння біля собору Олександра Невського дивіться у нашому відео нижче (доскрольте донизу)

 

2ogoloshenya