Трьом загиблим на війні кам'янчанам встановлять меморіальні дошки

Трьом загиблим на російсько-українській війні воїнам Максиму Квапишу, Сергію Подоляну та Сергію Ковалю у Кам'янці-Подільському встановлять меморіальні дошки.

Таке рішення депутати прийняли одноголосно сьогодні на сесії міської ради.

Нагадаємо, на минулому засіданні сесії міської ради депутатка ВО "Свобода" Ірина Шелепницька звинуватила колег-депутатів у тому, що вони не підтримують встановлення меморіальних дошок загиблим на російсько-українській війні кам'янчанам. Опоненти у свою чергу пояснили, що питання встановлення меморіальних дошок розглядалось на засіданні сесії не окремо, а одним блоком з питаннями концепцій розміщення МАФів та зовнішньої реклами, до яких у депутатів є чимало питань.

На сьогоднішньому засіданні, депутат "Європейської Солідарності" Василь Кобильник запропонував повернутися до питання меморіальних дошок. Врезультаті народні обранці одноголосно підтримали рішення.

Так, меморіальні дошки встановлять почесним громадянам міста Максиму Квапишу, Сергію Подоляну та Сергію Ковалю.  

максим квапиш

Максим Квапиш на псевдо «Булінь» загинув на Запорізькому напрямку під час штурму ворожої позиції. Він отримав поранення, проте встиг вбити окупанта.

сергій коваль

Сергій Коваль був сапером, загинув, рятуючи пораненого побратима. 26 березня 2021 року група розмінування на чолі з підполковником Ковалем в районі села Шуми здійснювала знешкодження протипіхотних мін ПОМ-2. Влаштувавши пастку та цинічно відкривши вогонь з об’єкта критичної інфраструктури - водонасосної станції, ворог почав обстріл позицій ЗСУ. Сергій, рятуючи пораненого під вогнем побратима, загинув від кулі снайпера.

Нагадаємо, 24 березня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки учаснику російсько-української війни, підполковнику Ковалю Сергію Васильовичу, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

сергій подолян

40-річний Сергій Подолян з перших днів повномасштабного вторгнення росії став на захист свободи та цілісності нашої держави. Вдома у нього залишились мати та двоє діток – Михайлик і Софійка.

 

 

2ogoloshenya