Загинув, рятуючи пораненого побратима: у Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку підполковнику Сергію Ковалю

Сьогодні, 24 березня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки учаснику російсько-української війни, підполковнику Ковалю Сергію Васильовичу, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

Мармурову плиту встановили на будівлі Кам’янець-Подільського ліцею №2 ім.Т.Шевченка, де вчився патріот України.

Про це інформує пресслужба Військової частина А2641.

На відкритті меморіальної дошки були присутні рідні захисника, бойові побратими, військовий капелан, друзі, учні з педагогами та всі небайдужі.

відкрниття дошки

фото: Військова частина А2641

відкриття дошки коваль

відкриття дошки докаль 2

відкриття дошки коваль 3

Нагадаємо, 26 березня 2021 року група розмінування на чолі з підполковником Ковалем в районі села Шуми здійснювала знешкодження протипіхотних мін ПОМ-2. Влаштувавши пастку та цинічно відкривши вогонь з об’єкта критичної інфраструктури - водонасосної станції, ворог почав обстріл позицій ЗСУ. Сергій, рятуючи пораненого під вогнем побратима, загинув від кулі снайпера.

сергій коваль

Указом Президента України від 7 квітня 2021 року № 149/2021 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Сергій Коваль  нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Відкриваючи цю дошку – ми відкриваємо нашу свідомість на такі речі, як наші цінності, сводоба, майбутнє та пам'ять. Ціна, яку заплатив Сергій – ціна його життя, – сказав побратим Андрій – Це не просто плита, це дороговказ нашого майбутнього, фундамент нової України, яка будується  такими патріотами, як Сергій.

Дуже важко про нього говорити у минулому. У всіх про Сергія найтепліші та найщиріші спогади, – звертаючись до присутніх,  сказала вчитель захисника Логінова Тамара Вікторівна. Для вчителів найвища нагорода – це коли громадськість скаже: «Це вчитель від Бога». Я сьогодні хочу сказати, що Сергій Коваль – це військовий від Бога!

2ogoloshenya