Сполучені Штати не підтримують негайне припинення вогню, адже такий крок заморозить конфлікт та легітимізує загарбання Росією територій.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Вечірній Кам'янець із посиланням на Укрінформ.

"Ми підтримаємо зусилля будь-якої країни, якщо вони допоможуть знайти шлях до міцного миру, який відповідає принципам Статуту ООН. Але ми не можемо підтримати і не підтримуватимемо заклики до припинення вогню, які просто заморозять існуючі лінії розмежування, легітимізують захоплення Росією територій, і дозволять Путіну посилити контроль над регіонами, які він уже захопив", - зауважив Кірбі.

Він пояснив, що в разі запровадження такого "перемир’я", агресор матиме час для відпочинку, переозброєння й підготовки до нової потенційної атаки. Це створить невірний сигнал не лише для Кремля, а й для інших потенційних агресорів по всьому світу .

Кірбі також наголосив, що Росія досі не виявила жодних ознак готовності до дипломатії з метою досягнення стійкого й справедливого миру в Україні. Тому США продовжать підтримувати мирні зусилля української сторони, зауважив Кірбі. 

2ogoloshenya