У міністерстві закордонних справ Росії озвучили шість умов для припинення військової агресії проти України. Головна - Україна має "припинити бойові дії".

Про це заступник голови МЗС РФ Михайло Галузін сказав в інтерв’ю російським ЗМІ.

Він озвучив наступні умови:

  1. Україна має відмовитися від спротиву.
  2. Україна має відмовитися від постачань західної зброї.
  3. Україна має відмовитися від вступу до НАТО та Євросоюзу.
  4. Україна має визнати "нові територіальні реалії" (окупацію Росією частини своєю території. - Ред.).
  5. Україна має надати російській мові статус державної.
  6. Україна має "дотримуватися свободи віросповідання".

Раніше президент РФ Володимир Путін стверджував, що Москва нібито не проти членства України в ЄС. Вимоги щодо "визнання російської мови державною" раніше не озвучувалися.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв раніше, що єдиною умовою завершення війни є виведення з України російських військ.

Натомість, у Зеленського наголосили, що "вимоги Росії" вустами МЗС РФ швидше підтверджують юридичну й фактичну недієздатність російського керівництва.
Для припинення загарбницької війни, яку Росія розв'язала проти України, реалістичними є лише зустрічні умови України, а не фантазії російського міністерства закордонних справ.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у мікроблозі Twitter.

Своєю чергою, керівник Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram наголосив, що жодних переговорів з РФ не буде, поки російські загарбницькі війська не будуть виведені з території України.

"Не існує такої сили, яка сьогодні змусить українське суспільство і керівництво держави говорити з росіянами, доки на нашій території стоять війська РФ", - наголосив Єрмак.

2ogoloshenya