Поранених, які не можуть виконувати бойові завдання і виведені в розпорядження командирів, будуть призначати на інші посади, - Міноборони

Робоча група Міністерства оборони та Збройних Сил України працює над розв’язанням проблеми призначення поранених, які не можуть виконувати бойові завдання, на інші посади.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, інформує Цензор.НЕТ.

"Війна ускладнила все, що функціонувало в ЗСУ до великого вторгнення. Крім того з’явились нові виклики і проблеми – рішення для яких шукають прямо зараз, бо раніше такого досвіду не було. Стандартна процедура - призначити пораненого після лікування на посаду, яку той може обіймати, під час війни стала для бойових командирів непростою. Бо повномасштабна війна диктує свої умови.

Вакансій у ЗСУ сьогодні в десятки разів більше, ніж поранених, які зараз чекають на призначення. Проблема відома, і з нею вже відпрацювала робоча група Міноборони та Збройних Сил України", - повідомила Маляр.

Чиновниця зазначила, що "є конкретні рішення, які будуть реалізовані".

Зокрема, готується відповідне розпорядження Головнокомандувача ЗСУ, яке має розв'язати питання тих, хто зараз чекає на призначення. Також готуються зміни до Наказу №402 Міноборони, і до законодавства.

2ogoloshenya