Чорноморський флот РФ опинився практично в пастці — ОК Південь

Чорноморський флот РФ опинився практично у пастці. Навіть за бажання вивести його з Чорного моря країна-агресор не має такої можливості.

Як заявила у коментарі Укрінформу керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, окупанти можуть хіба що розосереджувати свій флот по всій акваторії Чорного моря.

Якщо дивитись географічно, виведення таких одиниць для них зараз можливо хіба що в Азовське море. Але там не всюди дозволять глибини проходити тому корабельному складу, який в них є в Чорному морі. Виходити ж з Чорного моря через Босфор їм не дозволить міжнародне законодавство та вжиті санкції», — відповіла Гуменюк на запитання, чи може РФ почати виводити свої кораблі з Чорного моря через вибухи в Криму.

Відповідаючи на запитання, чи можна сказати, що вони перебувають у своєрідній пастці, вона наголосила: «Певною мірою так. Але вони можуть використовувати всю акваторію Чорного моря для розосередження свого корабельного складу для того, щоб це було для них безпечно, як вони одразу обрали безпечну відстань і поки що вважають її такою в 100 морських миль від контрольованого Україною берега».

2ogoloshenya