Оборона Бахмута триває, ворог не може перетнути річку

Росіяни намагаються оточити місто з півночі та півдня і штурмовими групами атакувати безпосередньо в лоба. На заваді стала річка Бахмутка - там тривають бої.

Місто-фортеця Бахмут у Донецькій області стало важливим стратегічним об'єктом, оскільки росіяни намагаються прорвати лінію української оборони майже у 500 км саме у цій точці.

бахмут 17 03

Про це заявив військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі "Еспресо". Він пояснив, що далі росіяни хочуть оточити угруповання ЗСУ.

"Дуга від Куп'янська до Вугледару - це майже 500 км. Вони намагались прорвати нашу лінію оборони саме в Бахмуті для того, щоб направити туди велику кількість військ, щоб рухатися до Лимана і Слов'янська. Намагатися оточити наше угруповання і далі на південь до Вугледару і півдня Запорізької області. Поки це їм не вдається, ми там тримаємо оборону", - сказав експерт.

За словами Гетьмана, наразі Росія зосередила під Бахмутом приблизно 25-30 тис. військових і декілька сотень танків.

"На півночі цієї дуги у напрямку на Лиман - щонайменше 100 тис. військових і 2 тис. бронетехніки та 700 стволів артилерії. На півдні біля Вугледару - приблизно таке ж угруповання. Там до 150 тис. військових, 2 тис. бронетехніки та 700 стволів артилерії. Вони намагались через Бахмут розчинити нашу лінію оборони, а потім зробити 2 кільця оточення. Саме тому Бахмут став таким важливим містом, щоб не прорвати оборону по всій цій дузі", - зазначив експерт.

Гетьман додав, що українські захисники продовжують утримувати цей напрямок. Навіть якщо наші війська відійдуть від Бахмута, фортифікації та нова лінія оборони вже створені в Часовому Ярі.

"Бахмут перетворили в місто-фортецю, там краще тримати оборону. Якщо ми відійдемо - це не означатиме поразку в війні, зраду чи щось таке. Немає сенсу класти життя наших людей і допустити оточення", - підсумував він.

2ogoloshenya