Сирський - про ситуацію в Бахмуті: ЗСУ не дали оточити місто, але обстановка дуже складна

Сили оборони України розуміють тактичне значення Бахмута для окупантів РФ і знають про плани ворога на інших ділянках фронту, сказав Олександр Сирський.

Армія України не дала окупаційним військам Росії захопити Бахмут Донецької області і взяти місто в оперативне оточення. Однак ситуація залишається дуже складною. Кожен крок може кардинально змінити обстановку.

Про це заявив командувач Сухопутними військами ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

У своєму Telegram-каналі він написав про те, що сили оборони України продовжують обороняти Бахмут. На даний момент окупаційній армії Росії не вдалося оточити місто, але ситуація залишається дуже складною.

"Оборона Бахмута триває майже 7 місяців. Сили оборони зробили низку тактичних дій, які на даний момент не дали ворогові взяти місто в оперативне оточення. Але ситуація залишається дуже важкою", - розповів Сирський.

За його словами, російські окупанти застосовують свою звичну тактику і не рахують людей. Але кількість воїнів не є головним фактором перемоги.

Також генерал додав, що ЗСУ розуміють тактичне значення Бахмута для противника і знають про плани Москви щодо інших ділянок фронту. Українські війська захищають місто, але ситуація дуже динамічна.

2ogoloshenya