Солдатам РФ видавали знаряддя для сексуального насильства над українцями. Цей злочин планувався заздалегідь, - голова Верховного Суду Князєв

На деокупованих територіях знаходили знаряддя для сексуального насильства, які російські офіцери роздавали солдатам для знущання з українців.

Про це під час міжнародної конференції United for Justice — "Об’єднані заради справедливості" у Львові повідомив голова Верховного Суду Всеволод Князєв, передає Укрінформ.

"У сексуальних злочинах в Україні немає просто виконавців, там є й організатори. Бо структура цих злочинів дуже складна. Чи не було це формою геноциду українського народу? На деокупованих територіях Пущі, Бородянки, Ірпеня, коли я відвідував звільнені і знищені приміщення судів, в одному з них, яке використовувалося як штаб російських офіцерів, СБУ знайшла цілий ящик засобів, які використовуються для вчинення насильницьких сексуальних актів. Офіцери роздавали їх солдатам, щоб вони в подальшому їх використовували. Ймовірно, що вони це мали вже із собою, і цей злочин планувався заздалегідь", - розповів Князєв.

2ogoloshenya