Війна в Україні на порозі кульмінації: експерт спрогнозував терміни нового наступу РФ

Терміни можливого наступу Росії залежать від декількох факторів. Через погодні умови вони можуть зрушитися в часі.

Війна в Україні наближається до чергової фази кульмінації. Росія акумулює сили для того, щоби найближчим часом спробувати домогтися перелому у війні, перехопити ініціативу. Про це в інтерв'ю Obozrevatel сказав співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник.

За його словами, РФ провела ротації у військовому керівництві, перекидає додаткові сили на лінію зіткнення, проводить приховану мобілізацію.

"Це робиться не лише з метою просування на фронті, але і для того, щоб представити російській публіці, починаючи від рядових росіян і закінчуючи військовими, хоч якийсь успіх, щоби підняти їхній моральний дух, підняти мотивацію", - сказав Мельник.

Водночас Україна найближчим часом має намір провести успішну контрнаступальну операцію. Для цього також створюються резерви.

Заяви західних країн про розширення асортименту озброєння, яке буде поставлятися Україні, якраз ґрунтуються на розрахунках щодо можливого наступу, який готує Росія, вважає експерт.

"Головна мета - попередити можливості Росії домогтися успіху і сприяти тому, щоб Україна могла витримати цей наступ, якщо він відбудеться раніше, ніж наш контрнаступ, а також щоб забезпечити успішний контрнаступ українських сил чи то заради дій на випередження, чи то щоб не дати Росії реалізувати її плани", - пояснив він.

2ogoloshenya