Польща поставила ФРН ультиматум: або Берлін схвалить Leopard для ЗСУ, або Варшава надасть їх сама

Росія може піти в наступ на Україну в лютому, рішення щодо танків Leopard для ЗСУ має ключове значення, сказав польський прем'єр Матеуш Моравецький.

Агресор Росія може піти на повторний наступ на Україну вже в лютому. Рішення щодо постачання Києву танків Leopard має ключове значення, передає Вечірній Кам'янець з посиланням на Главред. Польща готова надати танки, але їй потрібні гарантії від союзників, і наразі найнадійнішою виглядає позиція Німеччини. Якщо Берлін не зважиться на схвалення постачань Leopard українській державі, Варшава передасть їх сама. Про це заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький.

В інтерв'ю Polsat він розповів про те, що новий наступ окупантів РФ на територію України може відбутися вже в лютому. Українська армія повинна підготуватися. Тому важливо, щоб Київ отримав всю необхідну військову техніку.

"Це рішення має вирішальне значення для України. Ймовірно, в лютому, згідно з різними експертними звітами та аналізами, Путін готується до нового наступу. На той час українці повинні переозброїтися і поповнити свої ресурси там, де танки або БМП були виведені з озброєння. Ось чому так важливо, щоб ми разом із західноєвропейськими країнами доукомплектували сучасні танкові бригади", - пояснив ситуацію Моравецький.

За його словами, Польща пропонує Україні 14 танків. Однак Варшаві потрібні гарантії того, що інші країни теж допоможуть. Позиція Берліна наразі виглядає сумнівно.

2ogoloshenya